Duminică, alegeri parlamentare în Republica Moldova. PSRM, Partidul Socialiştilor, conduce detașat conform sondajelor. O analiză LUMEA AZI cu Cristian Diaconescu

22 februarie 2019, 18:53

Potrivit sondajului realizat în perioada 1-14 februarie 2019, 3 concurenţi electorali s-ar regăsi în următorul Parlament.

Este vorba în primul rând despre PSRM – Partidul Socialiştilor, de stânga, acuzat în ultimele zile că ar fi beneficiat de campanie electorală din partea președintelui țării, Igor Dodon.

Celelalte două partide care ar urma, potrivit sondajului, să se regăsească în viitorul legislativ sunt Partidul Democrat din Moldova, o formațiune politică de centru-stânga, al cărui președintele este omul de afaceri și oligarhul Vladimir Plahotniuc, şi Blocul electoral „ACUM Platforma DA și PAS” – o alianță politică între două partide pro-europene și anti-oligarhice.

Dintre cetăţenii decişi să meargă la vot, 43,4% ar vota cu PSRM, 17,1% cu Partidul Democrat, iar 14,1% cu blocul electoral ACUM.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 1.195 de respondenți din 83 de localităţi şi are o marjă de eroare de +/-3%.

Un alt sondaj însă, realizat de IMAS, arată că mandatele de deputat vor fi împărţite între socialişti, care ar acumula 26% din sufragii, democraţi, cu peste 19%, şi reprezentanţii blocului ACUM, cu aproapte 17%. Partidul politic Şor ar accede în Parlament obţinând 7,5%.

După părerea mea, premisele sunt extrem de complicate, poate cele mai complexe prin care a trecut Republica Moldova din 1990 până astăzi, a subliniat Cristian Diaconescu, la TVR.

Analiza integrală, în materialul VIDEO

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite