Duminca Ortodoxiei. Procesiune cu Icoana Maicii Domnului Iordăniţa la Biserica Icoanei din Bucureşti

5 martie 2017, 13:36

Duminică,  la ora 10:00, a fost săvârşită Sfânta Liturghie în curtea Bisericii Icoanei. La ora 13:00 a început pelerinajul ‘Icoana – fereastră spre Dumnezeu‘ în jurul Parcului Icoanei. Au participat peste 100 de preoţi şi mii de credincioşi.

Credincioşii spun că Icoana Maicii Domnului Iordăniţa este făcătoare de minuni. Este păstrată în clădirea Reprezentanţei Patriarhiei Române din Ierusalim după ce, timp de 30 de ani, a fost la Biserica Schitului Românesc de pe malul Râului Iordan. În urma bombardamentelor dintre anii 1967 şi 1970, biserica a fost distrusă, însă călugării au reuşit să salveze câteva obiecte sfinte, printre care şi această mare icoană.

Miile de credincioşi au venit la procesiune cu flori şi icoane şi au aşteptat ore în şir pentru ca acestea să fie sfinţite.

Credincioşii au venit şi sâmbătă la procesiune, cu lumânări şi torţe, pentru a se ruga.

Pe 1 martie, a fost adusă la Biserica Icoanei din Capitală, pentru prima oară, Icoana Maicii Domnului Iordăniţa, de la Ierusalim. Icoana este așezată spre închinare într-un baldachin special amenajat în curtea bisericii, unde va rămâne până luni, 6 martie.

(w400) Icoana Mai

Slujba Vecerniei de sâmbătă a fost urmată de procesiunea Lumina Ortodoxiei. Credincioşii, cu lumânări aprinse, au mers în Parcul Grădina Icoanei, pentru a asculta cântări religioase.

(w500) Icoana Mai

Manifestarea a fost organizată de Arhiepiscopia Bucureştilor, Protoieria Sector II Capitală, în colaborare cu Primăria Sectorului 2 şi cu binecuvântarea Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel.

Biserica Ortodoxă Română a declarat anul 2017 An omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti.

Brigada Rutieră Bucureşti a anunţat pentru duminică restricţii de circulaţie în zona Grădinii Icoanei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă