Duma de Stat pregăteşte impozite mai mari pentru ruşii care au părăsit ţara

Kremlin Rusia / Pixabay
Kremlin Rusia / Pixabay
25 decembrie 2022, 10:31

„Este corect să se anuleze avantajele pentru cei care au părăsit Federaţia Rusă şi să se introducă o cotă de impozitare mai mare pentru ei. Lucrăm la schimbările corespunzătoare ale legislaţiei”, a scris Volodin pe aplicaţia Telegram.

Numărul ruşilor care au părăsit ţara de la începutul războiului nu este clar, notează Reuters. Până la începutul lui octombrie, unele mass-media locale relataseră că nu mai puţin de 700.000 de ruşi au fugit din Federaţia Rusă după anunţul din septembrie a unei mobilizări parţiale a nu mai puţin de 300.000 de recruţi. La acea vreme, regimul de la Moscova a respins această cifră.

În Rusia, impozitul pe venit, în valoare de 13%, este dedus automat de către angajatorii locali. Ruşii care lucrează în străinătate şi au rezidenţă fiscală trebuie să plătească impozitul în mod independent, conform Serviciul Fiscal Federal al Rusiei.

„Este complet de înţeles de ce au fugit”, a spus Volodin. „Cei care şi-au dat seama că au făcut o greşeală s-au întors deja. Restul ar trebui să înţeleagă: marea majoritate a societăţii nu le susţine acţiunea şi crede că ei şi-au trădat ţara, rudele şi prietenii”, a conchis el, relatează Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite