Dulciuri mai sănătoase. Jeleu cu smirnă, gumă de mestecat fortifiată cu cărbune activ, câteva dintre invențiile studenților clujeni

20 martie 2018, 11:09

Jeleu cu smirnă, gumă de mestecat fortifiată cu cărbune activ, ambalaje comestibile din mere, batoane cu seminţe de pepene și pesto de urzici sunt doar câteva dintre invențiile studenţilor clujeni.

Produsele vor fi prezentate la Salonul Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii din acest an. „Pro Invent 2018” începe miercuri la Cluj şi se va încheia pe 23 martie.

Studentii de la Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor sunt pe ultima sută de metri cu pregătirea invențiilor pe care le vor prezenta la salonul ,,Pro Invent 2018″.

Una dintre echipe a creat un sortiment de bomboane cu ciocolată, care au la bază uleiuri volatile extrase din pomelo și busuioc. Acestea au un efect antibacterian, contribuind atât la refacerea florei intestinale, cât și la sănatatea dinților și a gingiilor.

O alta echipă, un alt produs dulce! Jeleuri din fructe de soc deshidratate, propolis și un ingredient surpriză: uleiul de smirnă, ce ajută la conservarea naturală a produslui.

Acestea sunt însă doar câteva dintre proiectele care vor fi prezentate la Pro Invent 2018.

Salonul Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii „Pro Invent 2018” se va desfățura la Cluj-Napoca în perioada 21 – 23 martie.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite