Dulceața de cârnați de pleșcoi – invenția unui chef de origine română

11 mai 2017, 20:24

După 22 de ani petrecuţi în bucătăriile unor restaurante de top din toată Europa, „chef” Nico Lontras a poposit şi la Buzău. Farfuria românească ar avea nevoie de o schimbare, crede el.

„Chef” Nico Lontras a gătit ceafă de porc la cuptor, la foc mic, timp de peste 4 ore. Apoi a aşezat-o pe o farfurie, alături de un piure de ţelină sau cartofi dulci, peste care a turnat dulceaţă de cârnaţi de Pleşcoi.

Bucătării au promis că vor trece în meniuri reţeta nou învăţată.

Organizatorii cursului culinar susţin că bucătăria românească nu e cu nimic mai prejos decât cea franceză sau mediteraneană. Şi îşi poate găsi foarte bine locul într-un restaurant cu pretenţii.

Mihail Kogălniceanu şi Costache Negruzzi au scris prima carte de bucate din zona Moldovei. Ei au demonstrat că şi pe la 1830 la curţile boiereşti se făceau platinguri rafinate.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite