Duel pe tema protocoalelor. Toader: Întârzierea desecretizării e sfidare la adresa statului de drept. Procurorul General Lazăr consideră că tema documentelor e falsă

28 august 2018, 20:29

Tudorel Toader nu renunță la tema protocoalelor și a reluat nemulțumirile legate de activitatea procurorului general al României.

Tudorel Toader, ministrul Justiției: „Reprezintă o profundă sfidare la adresa statului de drept, precum și a cetățenilor, faptul că în 2018 este desecretizat un protocol din 2009, care fusese „abrogat” din 2016, precum și faptul de a nu se face nicio referire la existența acestui protocol din 2016. Într-un stat de drept, protocoalele au caracter nefiresc”.

Augustin Lazăr consideră că tema protocoalelor este falsă şi atrage atenţia că sunt vremuri sensibile pentru justiţia din România.

Augustin Lazăr, procuror general: „Este un context în care manipularea opniei publice este frecvent folosită ca instrument pentru destabilizarea activității procurorilor”.

Și Secția de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a contrazis afirmațiile făcute de Tudorel Toader pe care le consideră grave pentru că pun la îndoială credibilitatea Ministerului Public.

Ministrul Justiției a anunțat în urmă cu 4 zile că a început o verificare a activității manageriale a procurorului general Augustin Lazăr. Apoi a precizat că în mai puțin de 30 de zile va face publice rezultatele.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite