Dublu standard la produse nealimentare. Inspectorii ANPC au primit zeci de reclamaţii privind calitatea slabă a mărfurilor venite din Occident

7 iunie 2019, 16:31

Tot mai mulți clienți se plâng că în magazine găsesc produse de calitate mai slabă decât în occident deşi vin de la acelaşi producător. Adică au dublu standard.

Zeci de sesizări primite de Autoritatea pentru Protecția Consumatorilor se referă la astfel de produse nealimentare. Şi reprezintă o treime din toate reclamaţiile. Toate vor fi verificate prin controale extinse.

Vom extinde controalele, atât asupra detergenților, pentru că avem reclamații în acest sens, cât şi asupra textilelor, şi chiar și în zona serviciilor”, spune preşedintele ANPC Marius Pârvu.

Producătorii care livrează marfă cu dublu standard vor risca amenzi de până la 4% din cifra de afaceri, dacă se descoperă diferențe de calitate în cel puțin trei țări. Sunt vizate mai ales brandurile mari care fac distribuție în toată Europa.

Din septembrie, devin obligatorii noile reguli adoptate de autoritățile europene.

România va avea în fiecare județ câte un laborator pentru testarea calității produselor. ANPC va investi peste 40 de milioane de euro pentru achiziţia de echipamente.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite