Creșterea etapizată a alocațiilor copiilor, respinsă în Comisia de Muncă a Camerei Deputaților

18 august 2020, 12:16

ACTUALIZARE Raportul de respingere a ordonanței de urgență care prevede o creștere etapizată a alocațiilor copiilor a fost adoptat cu doar două voturi „împotrivă” și două abțineri.

Proiectul intră la vot final, miercuri, în plen.

Camera Deputaților este for decizional.

Senatul a respins săptămâna trecută această ordonanță de urgență. Dacă este respins de forul decizional, se revine la proiectul iniţial, propus de PSD, anume dublarea alocaţiilor, de la 150 la 300 de lei pe lună.

_________________

Deputații fac presiuni pe Guvern  să dubleze alocațiile, în special aleșii social democrați care, săptămâna trecută, în plenul Senatului, au respins ordonanța guvernului. Vorbim de documentul care prevede majorarea alocațiilor cu 20 de procente în acest an, iar la dublarea sumelor, așa cum  prevede legea adoptată anul trecut de Parlament, să se ajungă treptat, până în anul 2022.

Dacă ne uităm pe documentul adoptat de Guvern,  prima majorare ar fi de doar 29 de lei, pentru fiecare copil, în vârstă de peste 2 ani, de la 156 lei la 185 lei, iar cei mici, de până în doi ani, ar urma să primească ceva mai mulți bani, 58 de lei, de  la 311 la 369 lei.

Opoziția nu este de acord cu această majorare în 5 trepte.  Reprezentanții ministerelor de resort spun că este o presiune extrem de mare asupra bugetului de stat din cauza crizei sanitare în care ne aflăm și că bugetul nu suportă dublarea sumelor.

Aleșii PSD nu vor să audă asta! Astăzi au convocat o ședință online a Comisiei de muncă pentru a da acest raport și este clar că va fi un raport de respingere a Ordonanței de Urgență a Guvernului. Dacă documentul va fi întocmit astăzi după această ședință, mâine Legea va ajunge să fie dezbătută și votată în plenul Camerei Deputaților.

A venit și un avertisment din partea ministrului Muncii. Violeta Alexandru spunea că, în cazul respingerii acestui proiect, majorarea de 20 de procente nu se va aplica pentru copii, începând cu luna septembrie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite