Siteul tvr.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand Politica de cookies Vezi și Politica de Confidenţialitate care face referire la modul în care colectăm, folosim şi partajăm datele dumneavoastră pentru a va oferi serviciile TVR precum şi modul în care folosim platformele sociale.

DSVSA Sălaj: Brânza de la fabrica de lactate din Jibou nu era infestată cu bacteria E-coli

Suspiciunile privind o posibilă infestare cu bacteria E-coli a brânzei de la fabrica de produse lactate din Jibou, consumată de elevii din Pitești ce au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară, au fost infirmate de analizele realizate de Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Sălaj, reprezentanții instituției menționate precizând că unitatea producătoare nu poate fi incriminată în acest caz.

14 Martie 2016, 10:29 (actualizat 14 Martie 2016, 10:34) |
Brânză

"Rezultatele sunt gata, însă nu este emis buletinul de analiză. Toate rezultatele la probele examinate sunt corespunzătoare. (...) Până la urmă, nu putem noi să incriminăm producătorul. Contaminarea ar fi putut să fie realizată pe traseu. Nu avem niciun indiciu, niciun pericol în privința unității producătoare", a declarat luni, potrivit Agerpres, Vasile Chindriș, purtător de cuvânt al DSVSA Sălaj.

Acesta a adăugat că s-au făcut controale și în 108 unități de alimentație publică din Sălaj și Cluj, însă nu s-au găsit în stoc produse lactate din lotul din care au consumat elevii din Pitești.

Vasile Chindriș a subliniat că la unitatea de catering din Argeș au fost constatate nereguli, ținând de manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare.

Peste 40 de copii care prezentau simptome de toxiinfecție alimentară, toți elevi ai Școlii I.L. Caragiale înscriși într-un program de tip after-school, s-au prezentat la sfârșitul săptămânii trecute la unitățile medicale din Pitești după ce au mâncat la cantina care deservește unitatea de învățământ, la o parte dintre pacienți fiind confirmată prezența adenovirusului.

În probele recoltate din brânza servită elevilor de la Școala I. L. Caragiale din Pitești, internați cu toxiinfecție alimentară după ce au mâncat la o cantină, au fost identificată prezența bacteriei E-coli și a unui stafilococ, potrivit rezultatelor parțiale ale analizelor efectuate de Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Argeș.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 24°C 25°C
IASI 24°C 26°C
CLUJ 27°C 24°C
CONSTANTA 16°C 16°C
CRAIOVA 25°C 26°C
BRASOV 23°C 25°C
Vezi toate informatiile meteo
CURS BNR - 26 Aprilie 2019, 05:32
 
INDICI BVB
 
INDICE BET
Data: 25-04-2019
Deschidere: 8370.14
Maxim: 8432.09
Mimim: 8367.27
Variatie: 0.55%
TLV
2.15
0.23%
BRD
13.66
0.44%
FP
0.97
0.83%
SNG
34.00
1.33%
SNP
0.38
0.13%
TGN
352.50
0.71%
M
29.70
3.81%
EL
10.85
1.86%
SNN
10.36
0.19%
TRP
0.25
1.64%
ARHIVĂ ȘTIRI