Cîmpeanu: Văd posibil ca de miercuri să se meargă la şcoală în Bucureşti, dacă va decide şi CMBSU. Am semnat ordinul comun de ministru

Autorităţile s-au răzgândit și au modificat ordinul comun pentru întoarcerea elevilor în bănci. Practic, vor afla de pe o zi pe alta, în funcție de rata de infectare, dacă participă fizic la cursuri. În Capitală, rata de infectare a scăzut sub 1 la mie. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat la Telejurnalul TVR că a semnat deja ordinul comun de modificare a condițiilor de revenire în școli pentru localitățile care ies din scenariul galben. Luni seara, ordinul comun a fost publicat în Monitorul Oficial.

17 Mai 2021, 11:10 (actualizat 17 Mai 2021, 22:42) |
Toti elevii ar putea incepe scoala miercuri
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Luni, rata de incidență a îmbolnăvirilor de COVID-19 este de 0,94 la mie în București. Astfel, potrivit declarațiilor ministrului Educației, elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a ar putea reveni de miercuri în bănci.

Tocmai ce am semnat ordinul comun de ministru - ministrul Educației, ministrul Sănătății. Va trebui semnat și de ministrul Sănătății, apoi va fi trimis către Monitorul Oficial spre publicare. Acest ordin de ministru modifică Articolul 2, aliniatul 3, în sensul în care nu ne mai raportăm la ziua de vineri ca zi de referință, ci ne raportăm la ziua în care se modifică rata de incidență, rata de infectare în raport cu pragul de unu la mie. După această modificare, la propunerea Inspectoratului Școlar Județean, respectiv a Inspectoratului Școlar al Municipiului București, cu avizul DSP, Comitetele Județene, respectiv Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, pot lua decizia de a permite accesul cu prezență fizică la școală și acelora din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a, care la o rată de infectare de peste unu la mie nu puteau participa la cursuri cu prezență fizică, a explicat ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu a mai precizat că elevii care prezintă simptome specifice de orice fel sau cei care au vulnerabilități medicale sau alte motive întemeiate vor trebui să aibă în continuare asigurat procesul de învățare în sistem online.

În incinta școlii rămâne obligatorie purtarea măștii. Renunţarea la purtarea măştii de protecţie sanitară în curtea şcolilor rămâne la latitudinea fiecărei unităţi de învăţământ, condiţia fiind asigurarea unui program decalat pentru evitarea aglomerărilor.

Anterior, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că "vede posibil" ca de miercuri să se meargă la şcoală în Bucureşti fără diferenţiere în funcţie de clasă, dacă aceasta va fi decizia Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă.

"Ordinul comun de modificare se poate publica cel mai devreme în această seară în Monitorul Oficial. Nu ar fi raţional să se organizeze o şedinţă CMBSU luni noaptea pentru a anunţa schimbări de marţi dimineaţă. Se va face, probabil, şedinţă la nivelul Municipiului Bucureşti în cursul zilei de mâine, după ce vom avea şi rata de infectare de mâine şi vom avea o confirmare a trendului descendent. Practic, în acest context, văd posibil ca de miercuri să se meargă la şcoală în Bucureşti, fără diferenţiere în funcţie de clasă, dacă aceasta va fi decizia Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă. Modificarea Ordinului comun de ministru Educaţie-Sănătate creează cadrul pentru ca CJSU/CMBSU sa poată decide în acord cu ISJ/ISMB şi DSP", a transmis, luni, ministrul.

Duminică, ministrul Educaţiei a anunţat că va modifica ordinul potrivit căruia prezenţa în bănci se decide în fiecare vineri pentru săptămâna următoare, în funcţie de incidenţa cazurilor. Şi că vrea ca şcolile să se redeschidă pentru toţi elevii, a doua zi după ce rata de incidenţă a cazurilor de COVID coboară sub unu la mie.

 

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN BILANȚ
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 26°C 17°C
IASI 20°C 16°C
CLUJ 24°C 18°C
CONSTANTA 20°C 18°C
CRAIOVA 26°C 19°C
BRASOV 25°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI