DSP cere spitalelor din Capitală să fie pregătite cu circuite separate pentru internarea persoane infectate cu SARS-CoV-2. Noi proceduri pentru pacienți

15 octombrie 2020, 11:54

 

Astăzi ar trebui să apară ordinul ministrului Sănătății care schimbă modul în care sunt tratați pacienții COVID-19. Pacienții asimptomatici vor rămâne acasă și vor fi monitorizați de medicii de familie. Pacienții ușor simptomatici, dar care au și alte probleme de sănătate, se pot programa prin 112 la spitale pentru o evaluare. Dacă este nevoie de internare, în cazul acestora, se va face în spitalele suport. Pacienții cu forme grave sau medii vor fi tratați în spitalele de primă linie.

Direcția de Sănătate Publică a Capitalei cere tuturor spitalelor din București să creeze „circuite pentru internarea pacienților Covid-19 pozitivi”, având în vedere „numărul insuficient de paturi dedicate pacienților pozitivi cu virusul SARS-CoV-2” din spitalele dedicate în prezent bolnavilor Covid.

„Urmarea situației epidemiologice existente create de evoluția pandemiei Covid-19 și a numărului insuficient de paturi dedicate pacienților pozitivi cu virusul SARS-CoV-2 din cadrul unităților sanitare din faza I, faza II și suport Covid-19, vă solicităm să întreprindeți cu celeritate demersurile necesare pentru reorganizarea unităților sanitare cu paturi aflate în subordinea dumneavoastră în vederea creării unor circuite pentru internarea pacienților Covid-19 pozitiv, cu respectarea tuturor prevederilor legale în vigoare”, se arată în nota datată 14 octombrie, adresată către „toate spitalele din municipiul București” și semnată de conducerea DSP București.

DSP București afirmă că solicitarea are la bază „necesitatea stringentă a măririi capacității de tratament Covid-19 în contextul măririi progresive a ratei de incidență cumulată la 14 zile, care la data de 13.10.2020 este 2,69 la mia de locuitori”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite