DSP Arad: Medicamente şi materiale sanitare expirate, găsite la un cabinet care e şi centru de vaccinare

Medicamente și materiale sanitare expirate
Medicamente și materiale sanitare expirate
19 mai 2021, 21:58

DSP Arad a informat, miercuri seară, că desfăşoară controale în toate spitalele, ambulatoriile şi cabinetele medicilor, descoperind mai multe neconformităţi la un cabinet de medicină de familie.

„Într-un cabinet de medicină de familie, în care se desfăşoară şi activitate de vaccinare, au fost identificate mai multe neconformităţi: medicamente şi materiale sanitare cu timp de valabilitate depăşit şi multe alte aspecte care nu trebuie să existe într-un cabinet medical. Sancţiunea aplicată se ridică la 6.000 de lei, conform, HG 857/2011, cu un timp maxim de şapte zile pentru conformare. Activitatea nu a fost suspendată deoarece suntem în plină campanie de vaccinare, cu toate că aceasta era abordarea corectă”, a informat DSP Arad.

În mai multe imagini oferite de inspectori presei se vede că unele medicamente găsite în cabinet sunt expirate de un an, fiind găsite şi seringi cu termen de valabilitate depăşit din 2015 sau produse de curăţenie expirate din 2020.

Inspectorii anunţă că vor continua controalele în următoarele săptămâni în tot judeţul Arad.

„Scopul controalelor nu este de a sancţiona, ci de a garanta pacienţilor accesul la un act medical în condiţii de siguranţă. Chiar dacă este doar un caz izolat, trebuie să tragem un semnal de alarmă că nu vom tolera astfel de neconformităţi, dacă vom mai întâlni situaţii asemănătoare. Trebuie să conştientizăm că actul medical trebuie să se desfăşoare în condiţii de igienă şi siguranţă, la toţi furnizorii de servicii medicale de stat sau private”, a mai transmis DSP Arad.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă