Drumurile chinului leagă Capitala de noile cartiere rezidențiale

28 septembrie 2018, 20:48

Pe strada Prelungirea Ghencea din Capitală nu trebuie să te nimerești la o oră de vârf pentru a rămâne blocat în trafic minute bune. Șoferii aproape că nu mai au nervii pentru a răspunde întrebării „Cum se circulă?”.

Zona a ajuns să fie sufocată de mașini. Pe drumul care leagă centura Capitalei de linia tramvaiului 41 se circulă pe o bandă pe sens. Pe cei 6 kilometri au apărut în ultimii ani zeci de blocuri și case. Cartiere noi unde s-au mutat zeci mii de oameni. Drumul a rămas însă neschimbat. Primăria Capitalei a aprobat pentru această zonă o investiție de peste 120 de milioane de euro pentru modernizarea drumului. Noua arteră va avea linie de tramvai în zona mediană, piste de biciclete și nu în ultimul rând, trotuare. Lucrările, potrivit autorităților, ar trebui să dureze doi ani.

Având în vedere că din 2006 și până în prezent au fost încălcate nenumărate termene, locuitorii din zonă sunt sceptici.

Din păcate însă, situația nu e singulară. La o aruncătură de băț, există aceeași problemă.

Chiajna, „vecinul” Capitalei din zona de vest, şi-a dublat în şase ani populaţia, la peste 17.000 de locuitori, iar dezvoltatorii spun că în modul în care se ridică blocuri şi case în această zonă, în 2020 nu va mai fi nicio parcelă de teren disponibilă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite