Drumuri închise de viscol în judeţele Constanţa, Călăraşi, Ialomiţa şi Giurgiu. Circulaţie oprită pe A2 şi A4

17 ianuarie 2017, 12:07

Codul Galben de vreme rea a fost prelungit până miercuri dimineaţa în Caraş-Severin, Călăraşi şi Constanţa. Rafalele de vânt vor depăşi 55 de kilometri pe oră şi vor spulbera zăpada.

ORA 22.53 Incepând cu ora 22.45, traficul rutier a fost restricţionat pe A2 , tronsonul Feteşti – Constanţa, pe sensul către litoral, din cauza viscolului. Pe acest tronson ninge viscolit şi vizibilitatea este extrem de scăzută, iar pentru siguranţa participanţilor la trafic şi pentru a permite curăţarea suprafeţei carosabile în mod eficient, traficul pe A2 rămăne restricţionat.

ACTUALIZARE. Autoritățile bulgare au restricționat traficul rutier dinspre judeţul Giurgiu, prin Vama Ruse, pentru toate categoriile de autovehicule.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat că începând cu ora 19.00, circulaţia rutieră este oprită pe A2 Bucureşti- Constanţa şi pe autostrada A4 Ovidiu – Agigea, din cauza zăpezii şi a viscolului.

Situaţia traficului la ora 20:00 – drumuri închise

JUDEŢUL CĂLĂRAŞI:

DN 3 BRĂNEŞTI(JUDEŢUL ILFOV) – FUNDULEA – CĂLĂRAŞI ;

DN31 CĂLĂRAŞI – OLTENIŢA;

DN4 BUCUREŞTI – OLTENIŢA.

JUDEŢUL CONSTANŢA:

DN 22 LUMINA – MIHAI VITEAZU;

DN 2 A OVIDIU – HÂRŞOVA.

JUDEŢUL GIURGIU:

DN5B GIURGIU – GHIMPAŢI;

DN61 GIURGIU – CREVEDIA MARE

DN41 REMUŞ – OLTENIŢA.

JUDEŢUL IALOMIŢA:

DN3A FETEŞTI –LIMITĂ CU JUDEŢUL CĂLĂRAŞI (LEHLIU);

DN2C SLOBOZIA – LIMITĂ JUDEŢUL BUZĂU(TOVĂRĂŞIA);

DN21A ŢĂNDĂREI – LIMITĂ BRĂILA(INTERSECŢIE CU DN21)

Traficul greu (autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) este restricţionat pe DN5 Bucureşti – Giurgiu, din cauza viscolului.

În judeţul Prahova, pe DN1D Albeşti – Urziceni, se circulă în condiţii de iarnă iar pe anumite porţiuni zapada s-a depus pe partea carosabilă şi există risc major de derapare.

În judeţul Ilfov, traficul rutier pe DNCB este blocat la kilometrul 41(localitatea Jilava), din cauza unui autotren care a derapat. Precizăm că, sunt formate coloane de autovehicule pe ambele sensuri, iar viscolul reduce vizibilitatea sub 100 de metri.Se estimează ca, în aproximativ 30- 45 de minute, traficul să fie reluat.

Vreme rece în majoritatea regiunilor ţării. Cod galben de viscol în judeţele Caraş-Severin, Călăraşi şi Constanţa

––––––––––-

Judeţul Călăraşi – două drumuri închise

De la ora 15:00, a fost închis traficul rutier şi pe DN3 între Lehliu şi Călăraşi din cauza viscolului. De la ora 11:30, din cauza viscolului şi a sulurilor de zăpadă nu se mai circulă între DNCB (judeţul Ilfov) şi DN4 (judeţul Călăraşi), potrivit Infotrafic.

Judeţul Giurgiu – nu se circulă pe DN5B

Din cauza viscolului s-a închis, de la ora 15:00, traficul rutier pe DN5B între Giurgiu şi Ghimpaţi.

Judeţul Constanţa – porturi închise, circulaţie blocată temporar pe A2

Din cauza vântului puternic, începând cu ora 13:00, au fost închise şi porturile Constanța Nord, Constanța Sud – Agigea, Mangalia şi Midia.

Circulaţia pe Autostrada Soarelui, pe sensul Bucureşti–Constanţa, a fost blocată, marţi, mai bine de oră (până la 12:45), de la intrarea pe autostradă până la Fundulea din cauza unui autotren care a rămas de-a curmezişul pe partea carosabilă la kilometrul 25 al autostrăzii. Se circulă în condiţii de iarnă pe Atostrada Soarelui, anunţă Centrul Infotrafic, iar pe anumite porţiuni viscolul formează suluri de zăpadă.

Totodată, din cauza ninsorii abundente şi a vizibilităţii reduse, de la ora 12:30, în județul Constanţa, s-a luat măsura restricționării traficului greu (peste 3,5 tone) pe DN2A Constanţa – Hârşova.

Judeţul Ilfov – circulaţie în condiţii de iarnă

Şi pe drumurile din judeţul Ilfov traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă, vizibilitatea scăzând sub 100 de metri. Cel mai greu se circulă pe DN3 Brăneşti – Islaz, DN4 Bucureşti – Frumuşani şi pe DNCB Săftica – Tâncăbeşti vizibilitate pe alocuri sub 50 de metri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Weekend cu ninsori și vânt în cea mai mare parte a țării