Drumuri distruse de viituri. În Arad, drumul Frumușeni-Aluniș e închis, iar pe DN1A, în Brașov, sunt restricții

2 august 2018, 08:11

La Frumușeni, în Arad, viitura a venit cu putere, a luat pe sus un podet și a avariat o parte din șosea. Așa că acum nu se mai poate circula pe drumul județean care leagă localitatea de Aluniș. Şoferii trebuie să ocolească pe un drum agricol.

Autoritățile locale au promis că vor face reparațiile în câteva zile. Dar deocamdată nu au utilajele necesare.

A trecut aproape o lună de când apele au mâncat din terasamentul drumului național 1 A pe care se circulă de atunci doar pe o bandă. Ploile din ultimele zile au măcinat și șoseaua, iar acum, în zona barajului Tărlung, au început să se rupă bucăți din asfalt. Abia azi o echipă de la Drumurile Naționale a început reparații provizorii.

Aceste lucrări ample de consolidare vor putea fi desfășurate abia după ce se parcurg taote procedurile: de achiziții publice atât pentru studiu de fezabilitate, cît și pentru proiectare și execuție.

Și tot din cauza ploilor și a aluviunilor aduse de pe versanți circulaţia rutieră a fost întreruptă pe DN 1 în zona localităţii Nistoreşti. Pe aproape 40 de metri, drumul a fost blocat pe ambele sensuri de apă, pietre și pământ.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă