Drumuri aglomerate și cu restricții de viteză, către munte și mare, în minivacanța de Paște

23 aprilie 2019, 17:18

Un indicator cu restricție de viteză 80 de kilometri la oră îi avertizează pe șoferi că intră pe o porțiune plină cu denivelări a Autostrăzii Soarelui. Segmentul, lung de 24 de kilometri, între București și Fundulea, este plin de plombe care nu au fost turnate la nivelul asfaltului sau de crăpături.

Lucrările pentru turnarea unui nou strat de asfalt erau planificate să înceapă spre finalul anului trecut. Dar s-au amânat din cauza birocrației.

Contractul pentru înlocuirea suprafeței de beton cu un strat gros de asfalt a fost scos la licitație toamna trecută. Și în prezent sunt în curs de evaluare ofertele constructorilor. Oficialii de la drumuri nu știu însă cu exactitate când vor începe lucrările.

Sunt restricții de viteză la 60 la oră și între kilometrii 74 și 84, în sensul de mers spre Constanța. Traficul este deviat pe contrasens unde se circulă pe câte o bandă. Lucrarea ar trebui să fie gata până pe 26 iunie, acum se toarnă un strat de uzură.

Și aici ca și pe alte porțiuni unde se fac reparații, bitumul în exces este aruncat de muncitori în șant, unde riscă să infunde canalele de scurgere.

Și pe A1, la km 35, în sensul de mers spre Pitești, traficul este deviat pe contrasens ca urmare a unor reparații la un pod peste Argeș. Restricții de viteză sunt și pe DN73, drumul turistic care leagă Râșnov de Bran. Lucrările de reparații nu sunt gata de ani buni, iar acum nimeni nu lucrează.

Compania de drumuri va rezilia contarctul pentru modernizarea DN 73 dacă constructorul nu începe lucrările în următoarele trei săptămâni, a anunțat ministrul Transporturilor.

Pentru moment, rămâne o singură certitudine. Vom avea drumuri aglomerate, cu restricții de viteză, și la munte și la mare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite