Drumul spre litoral, „pavat” cu restricții. Lucrările la Autostrada Soarelui continuă pe toată durata sezonului estival

7 mai 2020, 21:24

Cele mai ample lucrări sunt pe tronsonul de beton al Autostrăzii Soareului, între București și Fundulea. Segmentul de 24 de kilometri ridică șoferior cele mai mari probleme. Reparațiile la carosabil au început anul trecut, pe sensul de mers spre Constanța.

Lucrările de reparații sunt gata pe 15 kilometri dintr-un total de 24. Ultimii 9 kilometri ar urma să fie asfaltați până la începutul verii.

8 kilometri din cei 15 sunt dați deja în folosință. Pe întreg tronsonul București Fundulea șoferii circulă rcu estricții de viteză, de 80 și 100 de kilometri/la oră.

Constructorii estimează că vor termina lucrarea cel târziu până pe 15 iunie. Apoi, vor să intervină pe celălalt sens de mers, spre București.

Înainte de începutul pandemiei, oficialii de la drumuri anunțau că opresc lucrările la 1 iulie. Acum, vor ca reparațiile să continue și pe durata sezonului estival, pentru a fi gata în toamna, mai devreme față de termenul din contract care este la jumătatea anului viitor.

Și alte tronsoane sunt în reparații. Patronii de hoteluri de pe litoral cer autorităților să oprească lucrările pe durata sezonului estival.

Pentru a nu îngreuna accesul turișilor pe litoral, hotelierii propun autorităților să întrerupă lucrul cel târziu pe 20 iunie și să reia reparațiile la toamnă.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite