Drumul naţional care leagă Harghita de Covasna este încă închis la două săptămâni după ce asfaltul a fost rupt de inundații

Drumul naţional care leagă Harghita de Covasna este închis şi acum, la mai bine de două saptamani de la inundaţiile care au rupt asfaltul pe câteva sute de metri. Au de suferit localnicii care făceau naveta cu autobuzul si care nu mai pot ajunge la serviciu, dar şi miile de turişti care ar vea să viziteze lacul Sfanta Ana

13 Iulie 2018, 17:52 (actualizat 13 Iulie 2018, 18:11) |
Drumul spre Lacul Sf Ana e surpat

Pârâul Caşin a inundat sate întregi în urmă cu două săptămâni, a intrat în case și a rupt poduri. A surpat și fundația drumului național 11 B, care s-a prăbușit pe o porțiune de 200 de metri. Nimeni nu mai poate circula pe aici.

Ruta ocolitoare înseamnă 60 de km în plus, pe un drum plin de gropi și cu o porțiune îngustată la o singură bandă în urma unei surpări produse în primăvară, după o ploaie torenţială. Lacul Sfânta Ana sau stațiunea Balvanyos sunt acum și mai greu accesibile.

Închiderea drumului îi afectează și pe cei peste 3 mii de localnici din zonă. Aprovizionarea satelor se face mai greu, iar oamenii care trebuie să ajungă la muncă au cheltuieli mai mari.

Direcția Regională de Drumuri Brașov a anunțat că a obținut deja autorizație de refacere a drumului național rupt. Lucrările vor dura, însă, cel puțin trei luni. Cu o condiție: dacă nu mai plouă și nu se vor mai surpa alte porțiuni din carosabil.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 12°C
IASI 8°C 8°C
CLUJ 5°C 6°C
CONSTANTA 6°C 9°C
CRAIOVA 7°C 12°C
BRASOV 4°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI