„Drumul de sub munte”, un traseu modernizat, pentru dezvoltarea zonei dintre Masivul Piatra Craiului și Munții Făgăraș

28 august 2023, 12:09

Drumul de sub munte face legătura intre Sibiu și Făgăraș printr-o zona pitorească foarte apreciată de turiști. În plus, poate fi o alternativă la aglomeratul DN1.

Pe traseu găsim o întreagă salbă de mănăstiri, la poalele Munților Făgăraș – de la Mănăstirea Rupestră Şinca Veche, până la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus.

Lucrările la „Drumul de sub munte” au fost realizate în proporție de 98% cu fonduri europene și au necesitat un parteneriat între Consiliul Județean Brașov și cele 9 primării ale comunelor de pe traseu.

Valoarea totală, după scumpirea materialelor și a manoperei, s-a apropiat de 37 de milioane de euro.

Lucrările au început când actualul ministrul al Dezvoltării conducea Consiliul Județean Brașov.

Adrian-Ioan Veştea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației:Sunt 50 de km de reabilitare capitală. (…) A necesitat multe lucrări de infrastructură, cu foarte multe poduri şi podeţe.

Șerban Todorică, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov: Acest drum realizează o legătură cu Oraşul Victoria, asigurând şi trei legături indirecte cu Municipiul Făgăraş.

Județul Brașov nu beneficiază încă de o autostradă care să faciliteze accesul în zonă. Până acum, au fost dați în folosință doar 6 km de șosea rapidă între Râșnov și Cristian.

Se pregătește începerea lucrărilor la tronsoanele dintre Sibiu și Făgăraș.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite