BUCUREȘTI | Drumul de biciclete de la Lacul Morii va fi inaugurat, duminică, de Ziua Mondială a Mediului

Drumul de biciclete de la Lacul Morii va fi inaugurat, duminică, de Ziua Mondială a Mediului, a anunţat Primăria Sectorului 6.

03 Iunie 2022, 11:22 (actualizat 03 Iunie 2022, 11:47) Știrile TVR |
Drumul de biciclete de la Lacul Morii
Drumul de biciclete de la Lacul Morii
Reamenajare Lacul Morii

Potrivit unui comunicat transmis vineri AGERPRES, drumul amenajat pentru biciclete are o lungime de 2,3 kilometri şi o lăţime ce variază între 2 şi 6 metri. Porneşte de la Barajul Ciurel până la insula Lacul Morii. Prima parte a suprafeţei de rulare este din asfalt, o altă parte din marnă, anume cea de la Calea Crângaşi până la insulă. Marna este un material 100% natural, din piatră de calcar, iar această soluţie a fost aleasă deoarece nu se poate betona sau asfalta spaţiul verde.

Pentru a se evita accidentele, bicicliştii nu au acces pe promenada Lacul Morii.

(w620) Reamenajar

Drumul pentru biciclete va fi testat printr-un tur ghidat pe două roţi organizat de Asociaţia Mai Mult Verde. Zeci de biciclişti îşi dau întâlnire, de la ora 9,30, pe Insula Lacul Morii. De acolo, la ora 10,30, se va pleca în jurul lacului, pe drumul proaspăt amenajat.

Primarul Ciprian Ciucu va pedala şi el.

Pe parcursul turului cu biciclete vor fi trei opriri tematice. Primul popas va fi făcut la Giuleşti Sârbi, în dreptul zonei naturale de 200 de hectare, unde se va vorbi despre promovarea zonelor naturale ca spaţii alternative de agrement pentru locuitorii Capitalei, al doilea va fi pe Aleea Lacul Morii, unde reprezentanţii Ordinului Arhitecţilor vor discuta despre concursul internaţional de soluţii pentru valorificarea zonei extinse a Lacului Morii. Ultima oprire va fi între Barajul Ciurel şi zona Insulei Lacul Morii. Ciprian Ciucu va vorbi despre faza întâi a proiectului de regenerare urbanistică a zonei Lacului Morii - Crângaşi - Giuleşti, pentru promenadă şi activităţi sportive, precizează comunicatul citat.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 28°C 32°C
IASI 26°C 29°C
CLUJ 28°C 28°C
CONSTANTA 26°C 29°C
CRAIOVA 31°C 32°C
BRASOV 25°C 25°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI