Drumeție de vis pe Via Transilvanica. Din cei 400 de kilometri amenajați, 23 sunt în județul Brașov

Via Transilvanica, traseul de drumeții care ar urma să lege Sudul cu Nordul României, prinde contur. Din cei 1000 de kilometri, cât ar trebui să aibă la final, 400 de kilometri au fost deja amenajați, în diverse zone. Ieri, 23 de kilometri au fost marcați în nordul județului Brașov. Via Transilvanica este un proiect al fraților Uşeriu. Drumul, destinat să fie parcurs la pas, cu bicicleta ori călare, va străbate zece județe, de la Putna până la Podul lui Apolodor.

25 Iulie 2019, 12:29 (actualizat 25 Iulie 2019, 20:42) Știrile TVR |
Via Transilvanica
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

În județul Brașov au fost inaugurați 23 de km de drum. La eveniment au participat și ambasadorii Ungariei, Israelului, Marii Britanii și SUA, care au parcurs pe jos câțiva kilometri din noul traseu.

Asociația Tășuleasa Social a pornit acest proiect anul trecut, în cinstea Centenarului României. Inițiatorii sperau să amenajeze câte 30 km de drum pe an, la un cost de 1000 de euro pe kilometru. Au primit mult sprijin de la companii românești și străine și deja au fost strânși peste 400.000 de euro.

Drumul Via Transilvanica e marcat cu litera T înscrisă într-un cerc, dar și de panouri și borne de andezit instalate la fiecare kilometru. Vor fi folosite 230 de tone de andezit pentru a fi marcați toți cei 1000 de km. Toate costurile amenajării vin din partea donațiilor individuale sau din sponsorizări ale unor companii românești și străine. Munca e făcută cu voluntari.

Deja primii turiști au străbătut cei 23 de km de drum din județul Brașov.

Traseul Via Transilvanica începe de la Drobeta-Turnu Severin - unde a intrat pentru prima dată în țară Regele Carol și va străbate Transilvania și toate bogățiile culturale ale acesteia și va ajunge până la Putna. Infrastructura Via Transilvanica va furniza date despre posibilități de cazare și masă, dar și informații istorice și culturale pentru diferite zone geografice.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 26°C 25°C
IASI 23°C 21°C
CLUJ 21°C 19°C
CONSTANTA 23°C 23°C
CRAIOVA 24°C 23°C
BRASOV 20°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI