Drulă, despre situația de la Blue Air: O țeapă, un Caritas în care cei păgubiți au fost direct sute de mii de români

28 septembrie 2022, 13:20

E un întreg rechizitoriu. Eu cred că cineva din Ministerul Finanțelor a vrut să se pună la adăpost și a spus totul dinainte într-un document care a scăpat pe un site oficial al statului român, îl puteți găsi pe site-ul Ministerului Finanțelor. Așa vedem matrapaslâcurile făcute de Bode și Burduja în acordarea acestui împrumut”, spune fostul ministru al Transporturilor.

În anul 2022 vorbim de o țeapă, de un Caritas în care cei păgubiți au fost sute de mii de români.

El a mai spus că în luna mai, în Camera Deputaților prin Comisia de Transporturi, prin  deputații PSD, la comanda d-lui Grindeanu a fost introdus un amendament și votat în ciuda opoziției USR, astfel încât compania să ajungă la fostul AVAS, cimitirul de relicve comuniste.  Practic, dl Grindeanu se pregătea pentru un faliment anunțat, dar nu le-a spus și românilor.

De ce de nouă luni de zile, statul român nu executat garanțiile depuse de această companie, deși plătește ratele în locul Blue Air către Exim Bank, în fiecare lună statul român plătește 5-6 mii de lei de la bugetul de stat, în locul Exim Bank. Cel mai important este că trebuia să execute pachetul majoritar de acțiuni. 75 % din companie putea deveni a statului, putea deveni o companie controlată de stat, la începutul acestui an. Erau câteva scenarii pe masă – statul putea să capitalizeze compania să facă o fuziune cu TAROM, să aibă o singură companie mare românească sau să închidă acestă companie în mod ordonat, nu într-un faliment ca acum, oricare din aceste scenarii ar fi însemnat că sute de mii de români nu sunt păgubiți. Ce a ales sa facă dl Grindeanu și dl Câciu – să încalce legea, să nu execute garanțiile, să lase românii să fie păgubiți, a spus Cătătlin Drulă.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite