Dronele simplifică munca poliției. Dispozitivele scurtează timpul de anchetă și ajută la găsirea infractorilor

Tehnica modernă îi ajută din ce în ce mai mult pe polițiști. Dronele, de exemplu, au simplificat munca poliției americane. De când au apărut, numărul serviciilor de forță care le folosesc s-a dublat. Sunt mai ieftine ca elicopterele, mai silențioase, dar au un singur inconvenient: bateriile au o viață limitată. Ar mai fi și regulile federale cu privire la distanțele pe care le pot parcurge aceste dispozitive.

25 Noiembrie 2017, 13:00 (actualizat 25 Noiembrie 2017, 13:09) Știrile TVR |

Dronele au devenit foarte repede unul dintre cele mai importante instrumente de lucru ale poliției. Dispozitivele asigură supravegherea silențioasă în regiuni unde poliția sau șeriful nu își pot permite să folosească elicopterele. Pentru câteva mii de dolari, cât costă dronele, obțin cam același efect.

Noua tehnologie ridică însă alte probleme. Sunt probleme legate de încălcarea proprietăților private, bateria nu ține atât de mult și, în plus, mai sunt și restricțiiile federale privind aceste aparate de zbor.

ONG-urile americane se tem că tehnica modernă va permite în curând supravegherea non stop și, deci, încălcarea dreptului la viață privată a cetățeanului.

Sunt multe state americane unde dronele nu pot pătrunde în spațiul aerian al unei proprietăți fără un mandat judecătoresc.

Pe lângă drone, agenții FBI folosesc o tehnică revoluționară care le permite să identifice rămășițe omenești chiar și după câteva decade. Nu, nu este vorba despre testul ADN. Este o modalitate de identificare pe baza amprentelor; un nou algoritm care extinde practic baza de căutare.

 

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 6°C
IASI 2°C 1°C
CLUJ 7°C 7°C
CONSTANTA 8°C 8°C
CRAIOVA 4°C 5°C
BRASOV 5°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI