Drogurile, un refugiu in pandemie. Sunt situații care au împins diverse persoane să consume substanțe interzise, spun specialiștii

12 decembrie 2020, 20:04

După izbucnirea pandemiei în România, birourile s-au închis, străzile s-au golit de oameni și mașini, iar mulți angajați au lucrat de acasă. Izolarea și rutina au devenit apăsătoare. Drogurile au fost un refugiu, cred specialiștii.

Psihologii spun că există astfel de situații care au împins diverse persoane să consume droguri deși până atunci nu ar fi luat în calcul o astfel de variantă.

Din străinătate, polițiștii români au primit vești proaste de la colegii lor, așa cum au fost mesajele din Spania. Rămași fără venituri în perioada pandemiei, concetățeni de-ai noștri au acceptat să intre în rețele criminale, având un statut inferior. Au devenit cărăuși de droguri, spun oamenii legii care explică ce li se poate întâmpla acestor oamnei.

Membrii rețelelor s-au orientat și către o altă categorie profesională, spun polițiștii antidrog, și anume șoferii de camioane sau autocare care au avut de suferit în perioada pandemiei. Racolările se fac atât în România cât și peste hotare.

Traficanții au devenit din ce în ce mai îndrăzneți. Bat la geamurile TIR-urilor și le propun șoferilor afaceri extrem de tentante finaciar dar și extrem de riscante din punct de vedere legal. Le cer să transporte zeci de kg de drogrui pe distanțe de câteva sute de kilometri în schimbul a mii de euro. Sunt șoferi care acceptă și atunci când sunt prinși de poliție spun că trebuie să își câștige cumva existența.

În cursul acestui an, polițiștii antidrog români au capturat aproximativ 4 tone de droguri ceea ce arată, susțin oamenii legii, că pandemia nu a afectat rețelele de criminalitate organizată.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite