Drapelele americane, coborâte în bernă, după atacul de la Pittsburgh, soldat cu 11 morți. Agresorul a fost pus sub acuzare pentru crimă

28 octombrie 2018, 10:21

20 de minute de teroare la sinagogă. Victimele au vârste cuprinse între 54 și 97 de ani. Au fost găsite în 3 locuri diferite din sinagogă, au spus autoritățile. Atacatorul a avut asupra sa mai multe arme.

Toate drapelele de la Casa Albă, de pe clădirile publice, din taberele militare, de la bazele navale şi de pe navele de război vor fi coborâte în bernă până la 31 octombrie în semn de “respect solemn” pentru victimele atacului, potrivit ordinului dat de preşedintele Trump, care a anunţat că se va deplasa la Pittsburgh.

Autorul atacului, Robert Bowers, a fost inculpat pentru 29 de capete de acuzare pentru crime federale, potrivit unui comunicat oficial.

Robert Bowers a deschis focul sâmbătă dimineaţă într-o sinagogă din Pittsburgh, în nord-estul SUA, ucigând 11 persoane şi rănind altele şase.

El a intrat în jurul orei locale 10:00 (14:00 GMT) în sinagoga Tree of Life din Pittsburgh. A strigat: „Toţi evreii trebuie să moară!”, potrivit media, şi a început să tragă în credincioşii adunaţi de Sabat, zi de odihnă la evrei, pentru o ceremonie marcând naşterea unui copil.

Atacatorul a fost rănit și el în schimbul de focuri și este internat în spital, sub pază.

Membrii  guvernului israelian au ținut un moment de reculegere în memoria victimelor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite