Dramele femeilor captive în relații toxice. Sfaturi de la Mihaela Săsărman, coordonator al unei structuri pentru combaterea violenței

24 iulie 2017, 11:47

Campania pune la dispoziția tuturor Ghidul Siguranței Victimelor Violenței în Familie, care poate fi găsit în secțiile de poliție.

Eleonora Pokola a trăit într-o căsnicie abuzivă aproape 20 de ani și a suferit nenumărate agresiuni fizice. Însă cele psihice au marcat-o cel mai mult. A reușit să pună capăt relației atunci când părinții, copiii și prietenii au ajutat-o.

După două decenii de chin, Eleonora a înființat asociația prin care spera să ajute și alte femei. Este susținută și de oamenii legii.

În țara noastră, potrivit statisticilor, un sfert dintre divorțuri au ca motiv violența în familie.

Cu toate acestea, mai puțin de jumătate dintre români se pronunță pentru tolerantă zero față de acești agresori.

Toleranța este și mai mare în cazul violenței economice, psihologice sau sociale. Frecvent, femeia nu poate folosi banii familiei pentru că partenerul nu-i dă voie sau nu-i permite să aibă loc de muncă sau nu poate să aibă prieteni ori sa-și facă program pe cont propriu.

Mihaela Săsărman – coordonator Rețeaua pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor vorbește despre dramele femeilor captive în căsnicii toxice.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite