Drama copiilor refugiaţi. Un raport UNICEF scoate la lumină abuzurile comise în taberele din Libia

UNICEF a dat publicităţii un raport şocant despre drama copiilor refugiaţi din Africa. Documentul arată realitatea crudă din centrele de detenţie din Libia. Statul african este principala poartă spre Europa, pe unde însă cei copiii trec de cele mai multe ori singuri.

01 Martie 2017, 11:13 (actualizat 01 Martie 2017, 11:35) Știrile TVR |
$article.media.images[0].description
Drama copiilor refugiaţi"
 |  GALERIE FOTO

"Călătoria mortală a copiilor" este titlul raportului UNICEF potrivit căruia anul trecut aproximativ 26 de mii de copii au traversat Marea Mediterană din Libia spre Italia - aproape 90% dintre ei au făcut această călătorie neînsoţiţi.

Pericolul pe mare este nu este, însă, singurul. În centrele de refugiaţi din Libia, copiii sunt ţinuţi în condiţii inumane, fără apă şi mâncare, şi sunt, de multe ori, bătuţi şi violaţi.

(w500) Drama copi

Cei mai mulţi sunt forţaţi să muncească sau să se prostitueze. Aceste centre conduse de miliţiile libiene sunt, de fapt, lagăre de muncă forţată şi închisori improvizate, se arată în raportul UNICEF. Unii copii sunt ţinuţi ostatici pentru că fie părinţii le-au murit, fie  nu au bani să plătească restul călătoriei până în Europa.

În Libia au fost identificate 34 de centre în care sunt ţinuţi între 4 şi 7 mii de refugiaţi. Anul trecut, peste 4500 de oameni s-au înecat în apele Mediteranei în drumul din Libia spre Italia - 700 erau copii.

(w500) Drama copi

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 31°C 29°C
IASI 28°C 21°C
CLUJ 24°C 21°C
CONSTANTA 27°C 24°C
CRAIOVA 28°C 24°C
BRASOV 24°C 22°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI