Drama copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate. Leonard Andreescu: Impactul emoțional este extrem de puternic cu efecte negative cumplite asupra copilului

15 mai 2019, 12:31

Despre drama acestor copii și cum pot fi ei ajutați, a vorbit în emisiunea Ca’n viață, Leonard Andreescu, coordonator proiecte Salvați Copiii și Marius Nedelcu, manager dezvoltare la o companie de transferuri financiare și fost artist.

Ideea unei campanii pentru sprijinirea copiilor ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate a apărut în urma unei cercetări care a dus și la dezvoltarea unui program în 2010.

În timp el a crescut, dar a crescut pentru că și nevoia a crescut și este în continuare acolo. Este o problemă foarte mare, pe care mulți o cunosc, dar trece cumva pe lângă noi. Nu cred că mai există în România,  o familie care să nu aibă cel puțin o rudă care să fie plecată afară, dar într-adevăr nu îi afectează direct, explică Leonard Andreescu, coordonator proiecte Salvați Copiii.

Ceea ce am constat în această cercetare că impactul emoțional este extrem de puternic cu efecte negative cumplite asupra copilului, mai ales când ruptura se produce pe neașteptate și la vârste destul de fragede. Pentru că un copil nu poate să înțeleagă de ce a fost abandonat, primul sentiment este de abandon. Noi am început prin a dezvolta o rețea de centre de sprijin pentru acești copii, încercăm să rezolvăm, deși este mult spus, să ameliorăm bunăstarea lor emoțională, alături de alte servicii pe care le aducem, de natura educațională, socială, a adăugat Leonard Andreescu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă