Drama copiilor cu dizabilități. Statul nu le asigură condiţiile necesare nici măcar pentru a putea merge la şcoală

Pentru copiii cu dizabilităţi, viaţa e o înşiruire de obstacole. Statul nu le asigură condiţiile necesare nici măcar pentru a putea merge la şcoală. În Bucureşti, mama unui copil imobilizat într-un scaun cu rotile s-a luptat ani în şir pentru drepturile lui. Deşi justiţia i-a dat dreptate, femeia a ajuns să-l înscrie pe băiat la o şcoală particulară, ca să-i ofere o şansă la normalitate.

19 Septembrie 2017, 22:05 (actualizat 19 Septembrie 2017, 22:17) |
Drama copiilor cu dizabilități
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Ștefan are 16 ani și suferă de paralizie cerebrală, o tulburare cronică din cauza căreia nu poate merge şi nu îşi poate folosi braţele. Faptul că a fost toată viaţa imobilizat într-un scaun cu rotile, nu l-a împiedicat să viseze. Vrea să înveţe şi să-şi construiască un viitor. Iar mama l-a înscirs iniţial la colegiul Mihai Eminescu.

Ştefan are nevoie de o programă şcolară adaptată nevoilor lui, de bănci speciale, de lift şi de personal calificat, care să-l ajute toată ziua. Ca să obţină toate acestea, mama băiatului a dat statul în judecată şi a câştigat.

Decizia instanţei trebuia pusă în aplicare de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi de Primăria Sectorului 4. Ambele instituţii susţin că au luat măsuri.

Măsurile luate sunt însă doar o parte din cele care apar în decizia instanţei. Iar o întâlntâire cu personalul așa zis "specializat" pus la dispoziția băiatului de autorităţi, a lăsat-o pe mamă fără replică.

Până la urmă, mama l-a înscris la un liceu privat.

Femeia a încercat să-l înscrie şi la alte licee de stat din Capitală, dar a fost respinsă pe motiv că nu există infrastructura necesară.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 12°C 13°C
IASI 12°C 9°C
CLUJ 8°C 5°C
CONSTANTA 13°C 13°C
CRAIOVA 10°C 11°C
BRASOV 7°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI