Dragnea susține că fiul lui nu are legătură cu firmele care au administrat lacul Belina. Kovesi: Dosarul, investigat din luna mai de DNA

25 septembrie 2017, 20:11

Liderul PSD Liviu Dragnea şi-a apărat fiul. El susţine că Valentin Dragnea nu a făcut parte din nicio firmă care a administrat lacul Belina, după ce, în 2013, Guvernul l-a trecut de la Apele Române la Consiliul Judeţean Teleorman. Ulterior, lacul a ajuns în administrarea firmelor Tel Drum şi Trident 51 SRL.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: „Fiul meu nu a făcut parte din nicio firmă care să administreze bălțile. (n.r., întrebare: Dar este posibil ca această firmă să fi concesionat de la Tel Drum această baltă, până ca fiul dvs. să facă parte din firmă?) E posibil”.

O investigaţie a jurnaliştilor de la Hotnews a arătat că firma Trident a cedat lacul Belina Tel Drum în februarie acest an. În martie, deci după ce a cedat lacul, fiul lui Liviu Dragnea a devenit acţionar al firmei Trident. La nici două luni, şefa DNA spune că procurorii anticorupţie au început să lucreze în acest dosar. Kovesi a explicat astăzi într-un interviu, la Europa FM, de ce procurorii au început investigaţiile aşa de târziu.

Laura Codruţa Kovesi, procuror-şef al DNA: „În momentul în care au apărut primele informații că s-au comis fapte de competența DNA în legătură cu adoptarea unei hotărâri de guvern, atunci ne-am sesizat din oficiu. Și-acest lucru a apărut în luna mai 2017. Deci nici vorbă să știm din 2014, să fie un dosar care a stat din 2014 până acum. Și-acest lucru se poate verifica foarte ușor”.

Vineri, DNA a început urmărirea penală pentru abuz în serviciu faţă de vicepremierul Sevil Shhaideh şi a cerut aviz pentru ministrul Fondurilor  Europene Rovana Plumb în dosarul Belina. Acestea ar fi scos ilegal lacul şi braţul Pavel al Dunării din proprietatea publică a statului şi l-au dat Consiliului Judeţean Teleorman. Apoi a ajuns la Tel Drum şi la o firmă în care ulterior a intrat şi fiul lui Liviu Dragnea.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă