Dragnea: Nu există nicio decizie care să ducă la desfiinţarea sau naționalizarea pilonului II de pensii

21 mai 2018, 14:08

Liviu Dragnea a declarat că primul obiectiv al PSD este ca Ministerul Muncii să realizeze o analiză a tuturor datelor financiare pentru a se putea arăta romanilor informațiile financiare referitoare la nivelul pensiei pe care o va avea dacă optează doar pentru  pilonul I sau pentru pilonul I și II.

O guvernare se exercită în baza unui program de guvernare aprobat în Parlament şi care este public. În ceea ce priveşte pilonul II de pensii, obiectivele noastre au fost asumate şi susţinute şi sunt susţinute în continuare şi anume primul obiectiv este ca în următoarea perioadă Ministerul Muncii şi nu numai să finalizeze o analiză riguroasă, exhaustivă a tuturor datelor financiare, pentru a se putea prezenta tuturor cetăţenilor României informaţiile financiare referitoare la nivelul de pensii pe care îl va avea un cetăţean român care este doar în pilonul I şi nivelul de pensie pe care îl va avea un cetăţean care este şi în pilonul I şi în pilonul II. Al doilea obiectiv este ca cetăţeanul român, odată informat, să aibă posibilitatea să opteze unde consideră dumnealui personal că este mai bine să rămână – doar în pilonul I sau şi în pilonul I şi în pilonul II’, a declarat Dragnea.

Liviu Dragnea a subliniat că nu s-a discutat despre vreo decizie care să ducă la desființarea pilonului II de pensii.

Nu vom adopta nicio măsură care să ducă la desfiinţarea pilonului II de pensii aşa cum a început să se rostogolească prin anumite televiziuni şi îi rog cu foarte mare respect să nu se mai rostogolească astfel de informaţii mincinoase. Nu există nicio decizie pentru a se înlocui contribuţiile care acum merg de la bugetul asigurărilor sociale de stat către pilonul II de pensii. Deci în primul rând nu este vorba de bani privaţi, pentru că poate unii oameni aşa înţeleg, pentru că poate în mod deliberat se comunică aşa (…) Deci nu se se naționalizează pilonul II, a spus Liviu Dragnea.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite