Dragnea: Nu am văzut anchete în zona mafiei importurilor alimentare și a vămilor. Sigur, nu e o chestiune atât de importantă ca Brazilia

17 iulie 2017, 16:48

Nu știu ce viziune au procurorii șefi, dna Kovesi, domnul Lazăr, domnii de la DIICOT. Sunt mulți oameni care mi-au scris mesaje în perioada asta – de ce nu se încep anchete față- de primii 10, primii 20 de indivizi care scot sume mari din România. Indivizi sau firme. Și banii pleacă din această țară. Eu vorbesc de câțiva ani de zile despre mafia din cele două categorii de import – importul de legume și fructe și importul de carne și produse din carne. N-am văzut nimic spectaculos aici. N-am văzut, de exemplu, o cercetare serioasă, o anchetă serioasă, cu rezultate serioase pe ceea ce se întâmplă în vămi. ce se întâmplă cu scannerele, de ce cele 14 scanere, brusc, imediat după ce au fost instalate, nu mai merg„, a atras atenția liderul social-democrat.

Sigur, nu e o chestiune atât de importantă ca Brazilia”, a adăugat Dragnea, făcând referire la investigațiile Rise Project privind afacerile pe care le-ar avea în țara sud-americană.

Reacția liderului PSD a venit după ce a fost întrebat despre o declarație a Laurei Codruta Kovesi, care a spus într-un interviu  “o să ne continuăm treaba, cât vom fi lăsați, pentru că noi ne luptăm cu mafia”.

Dragnea a spus că nu a fost până acum chemat la DNA. „N-am fost chemat până acum, asta nu înseamnă că n-o să fiu chemat. După toată această campanie…m-am tot gândit..Nu știu dacă a mai fost o asemenea campanie în România. Niște ciorbe reluate, reîncălzite, puse la congelator, iar încălzite. Orice e posibil”, a afirmat liderul PSD.

Dragnea  a anunțat că intenționează să facă o plângere în cazul declarațiilor făcute public de Ana Maria Pătru, fost președinte al Autorităţii Electorale Permanente:  „Mă așteptam și mă aștept în continuare să fi văzut ceva reacții de la cei care conduc Parchetele în România, nu știu care are competența, după declarațiile dnei Ana Maria Pătru, în care a v orbit foarte clar și foarte apăsat despre amenințări și șantaje la care a fost supusă ca să spună ceva despre mine. Or, mie asta mi se pare foarte grav. Și  am văzut că a rtecut așa foarte ușor toată lumea peste asta. Așa se fac anchetele în România? Este o practică sau este un caz izolat? […] Eu o să fac o plângere. Cu speranța că, poate, cineva va da niște răspunsuri.”

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite