Dragnea: Corpul de Control al premierului verifică plata pensiilor de către Poștă. Se va stabili un program strict – 15, ultima zi de plată

7 mai 2018, 14:57

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus că, în cadrul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD, prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunţat că a cerut Corpului de control să facă o verificare atentă.

Doamna prim-ministru a cerut explicaţii la ministrul Comunicaţiilor şi la conducerea Poştei Române şi am aflat cu toţii astăzi cum stau lucrurile, de ce suntem în această situaţie şi care sunt măsurile ce vor fi luate. De la început spun că doamna premier ne-a informat că a dispus deja Corpului de control să facă o verificare atentă şi serioasă cu privire la această situaţie, a declarat Dragnea, la finalul BPN al PSD.

Ministerul Comunicațiilor a virat deja suma de 170 de milione de lei, cât este nevoie pentru recapitalizare, pentru ca Poșta Română să poată să achite din obligații și să nu mai afecteze cash-ul care vine de la bugetul asigurărilor sociale pentru toate plățile sociale pe care trebuie să le plătească (…) În discuțiile pe care le-a avut în această dimineață primul ministru cu miniștri de resort și cu conducerea Poștei Române au stabilit un calendar foarte strict în ceea ce priveşte plata pensiilor. Acum plata se face între 9 şi 28 ale lunii, rămânând 30 sau 31 pentru pensionarii care nu au fost găsiţi acasă de către factorii poştali şi să poată să vină la ghişeu să îşi ia banii. S-a decis, ca să nu mai existe niciun fel de confuzie și orice pensionar să știe exact când își ia pensia, ca pensiile să fie plătite până în data de 15 ale lunii. La 1 ale lunii se virează banii către Poşta Română, după care încep aceste proceduri. Calculul este făcut că în nouă zile se pot achita toate restanţele sociale şi pensiile, a anunţat Liviu Dragnea.

15 să fie ultima zi în care să se plătească pensiile. Rămâne să decidă azi-mâine în care lună intră în vigoare această măsură, încearcă să vadă dacă de luna viitoare, fiind condiționați de toate aceste demersuri juridice, a subliniat Liviu Dragnea.

Preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea, a mai declarat luni că nu se pune problema privatizării Poştei Române.

‘Chiar dacă undeva sau cineva intenționează ca Poșta Română să nu își revină și să poată să fie privatizată pe un preţ mic, noi nu dorim ca Poşta Română să fie privatizată, vrem să fie recapitalizată, să redevină o companie de succes, o companie simbol şi să rămână cu capital românesc de stat majoritar așa cum este acum’, a precizat Liviu Dragnea

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite