Dragnea: CExN de săptămâna viitoare nu se va referi la remaniere. Se va discuta despre propunerile pentru ASF și CNA

2 noiembrie 2018, 14:17

„Săptămâna viitoare vrem, în principal, să avem acest Comitet Executiv, v-am spus zilele trecute. (…) CEx-ul de săptămâna viitoare, care nu se va referi la remaniere, are ca principal obiectiv să discutăm despre propunerile pentru ASF şi CNA”, a precizat Dragnea, la Parlament, citat de Agerpres.

În legătură cu data la care va avea loc şedinţa, Dragnea a spus că niciodată nu a anunţat mai întâi în presă acest lucru. „Prima dată fac anunţul prin sistemul partidului, pentru că aşa mi se pare civilizat şi corect faţă de colegii mei”, a subliniat Dragnea.

Potrivit unor surse din PSD, este posibil ca la începutul săptămânii viitoare să avem această ședință, a transmis de la Palatul Parlamentului Marius Vulpe, jurnalist Știrile TVR.

Întrebat dacă se va discuta despre tensiunile din partid şi despre declaraţia primarului general Gabriela Firea, Dragnea a răspuns: „Este vineri seara şi vă rog frumos chiar nu mai vreau să stric weekendul să comentez toate prostiile şi toate invenţiile pe care le spun unii sau alţii la televizor sau pe diverse site-uri şi zvonurile. Consider că nişte zvonuri care nu au nicio bază sunt nişte prostii”.

Ministrul Finanțelor a stat mai bine de 6 ore în biroul lui Liviu Dragnea de la Camera Deputaților, a precizat Marius Vulpe pentru Telejurnal.

Membrii coaliției au avut o discuție de mai bine de 3 ore și jumătate. S-a discutat în principal despre problema Fondului  suveran de investiții, dar și despre rectificarea bugetară.

Se pare că săptămâna viitoare vom avea o ordonanță de urgență care să traseze cadrul pentru înființarea acestui Fond suveran. Rămâne de discutat și de renegociat, potrivit unor surse din cadrul coaliției, problema hotărârii de guvern prin care se creează acest fond ce ar trebui să devină operațional la începutul anului 2019.

Se pare că se negociază de fapt ce companii vor intra în acest fond de investiții. ALDE are interesul ca acele companii pe care le controlează în special la Ministerul Energiei să nu fie încorporate în fond, pentru că ar putea să piardă controlul și acesta să fie acaparat de PSD.

Liderul PSD a dat asigurări că rectificarea bugetară va fi făcută în următoarele 2 săptămâni și nu va afecta ținta de deficit bugetar de 3%.

_______________________________

ORA 14.00: Social democraţii aşteaptă ca șeful lor Liviu Dragnea să convoace mult aşteptata şedinţă a Comitetului Executiv Naţional, în care ar urma să se tranşeze conflictele din partid și Guvern. Potrivit unor surse, social democrații ar pregăti două ședințe separate.

Astăzi ar trebui ca Liviu Dragnea și liderii social-democrați să ia decizia de convocare a primului Comitet Executiv, a transmis Marius Vulpe, pentru Telejurnal.

Potrivit unor surse, este posibil ca aaceastă ședință să fie convocată luni după-amiază, iar în cadrul ei să se dea un semnal clar celor care, în momentul de față, contestaă autoritatea lui Liviu Dragnea în partid. Ne refereim la contestatarii care au semnat scrisoarea împotriva lui Dragnea. Adrian Țuțuianu va fi principalul vizat de propunerile de sancționare, rămâne de văzut dacă se va propune suspendarea sa din partid pe o perioadă determinată, sau chiar se va trece la excludere, cum cer unii lideri de filiale. Un exemplu se va face și din Gabriela Firea, susțin sursele citate, aceasta ar putea să piardă șefia interimară a filialei PNL București.

La Camera Deputaților sunt prezenți ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici și consilierul premierului, Darius Vâlcov, se discută despre rectificarea bugetară și Fondul Suveran de Dezvoltare. Se va discuta inclusiv posibilitatea măririi salariului minim de la 1 decembrie. Toate acestea se vor discuta și cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite