Dragnea: Am găsit o gaură de 10 miliarde de lei în bugetul pe 2017. Comisiile parlamentare vor face anchetă asupra rectificării bugetare

9 ianuarie 2017, 08:33

ORA 18.00 Preşedintele Liviu Dragnea, declaraţii:

mâine vom avea un  Birou Permanent reunit, Camera Deputaţilor şi Senat, pentru a repartiza la Comisiile de Buget-Finanţe din Cameră şi Senat cele 2 ordonanţe de rectificare bugetară din 2016, din august şi 23 noiembrie. Pentru că până astăzi nu fuseseră repartizate la comisiile de specialitate. Să le cerem să facă anchetă asupra procedurii şi veridicităţii datelor care au stat la baza rectificărilor pozitive.

– S-a întâmplat ceva foarte ciudat: 231 de miliarde de lei au fost venituri prognozate prin Legea bugetului de stat, 221 de miliarde de lei venituri au fost realizate.

– nu se pune problema ca programul nostru de guvernare să fie afectat de astfel de informaţii. Tot ceea ce s-a făcut greşit sau mai grav va trebui scos la iveală. Tot ce s-a făcut în acest an, şi bine şi rău, va fi adus la cunoştinţa publicului.

 

El a spus că ia în calcul constituirea unei comisii parlamentare de anchetă pentru verificarea deciziilor Ministerului de Finanțe de la ultima rectificare bugetară.

”Este foarte posibil ca mâine, o să mă consult cu colegii mei, să inițiem o comisie de anchetă, pentru că ceea ce s-a întâmplat la Ministerul de Finanțe este ilegal. Ei au estimat pe hârtie, având la bază probabil niște angajamente scrise din partea unor decidenți, că veniturile în România la finalul anului 2016 vor crește cu aproape trei miliarde. Drept pentru care au făcut o rectificare pozitivă. Asta era undeva în 23 noiembrie. 31 decembrie ne arată că veniturile sunt mai mici cu 10 miliarde sau cu 14, o să primesc toate datele mâine dimineață. Asta este total ilegal. Cine a mințit cu aceste date, ceea ce nu s-a mai întâmplat în România, va trebui să plătească”, a spus Dragnea, la un post de televiziune.

Liderul social-democraților consideră că cei care trebuie să dea ”explicații” sunt ex-premierul Cioloş, ministrul de Finanțe, ministrul Fondurilor Europene, șeful ANAF și președintele Consiliului Fiscal.

”Vorbim de cel puțin cinci persoane care trebuie să dea explicații: primul ministru, ministrul Finanțelor, ministrul Fondurilor europene, șeful ANAF și președintele Consiliului Fiscal. (…) Să vedem și cum domnul președinte de la Consiliul Fiscal a dat aviz, de fapt a certificat că aceste date sunt reale. Suntem în situația în care bugetul României pe anul 2017 are o gaură de 10 miliarde de lei, pe care sigur că o vom acoperi, dar acești 10 miliarde de lei puteau să se ducă în alte lucruri bune pentru români”, a mai spus Dragnea.

Fostul premier Dacian Cioloş a reacţionat luni la afirmaţiile lui Liviu Dragnea.

 

sursa

agerpres.ro

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite