Dragnea: Ținem cont de părerea președintelui Iohannis, dar nu avem de ce să modificăm Legile Justiției

24 iulie 2018, 16:11

Ținem cont de părerea președintelui Iohannis, dar nu avem de ce să modificăm Legile Justiției. A fost votată, a fost dezbătută transparent. A fost votată în Parlament, a fost atacată la CCR, a fost analizată la Curte, a fost întoarsă. A parcurs toate procedurile. Eu personal nu văd de ce ar trebui să reluăm o dezbatere și un șir de modificări pe legea respectivă.  Legea respectivă a fost promulgată și ca orice lege trebuie să fie pusă în aplicare.

Întrebat despre raportul Comisiei de la Veneția, care a condamnat înființarea unei secției speciale în cadrul procuraturii care să se ocupe de investigarea infracţiunilor procurorilor, Liviu Dragnea a declarat că respectă deciziile CCR.

CCR nu numai că a declarat constituțională acea prevedere, ci a întărit și a spus că tocmai înființarea acelei secții, contribuie la sporirea gradului de independență a Justiției (…) Noi respectăm Curtea Constituțională (…) Nu vedem niciun motiv să o scoatem din lege, a declarat marți Liviu Dragnea.

Preşedintele Iohannis a declarat că, după ce a finalizat toate căile de atac, este obligat de Constituţie să promulge Legea privind organizarea judiciară. Klaus Iohannis a criticat ofensiva PSD de modificare a Legilor justiţiei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă