Draga Olteanu Matei este în stare gravă, dar stabilă. Actrița nu este infectată cu SARS-CoV-2

14 noiembrie 2020, 09:35

Draga Olteanu Matei a ajuns, vineri seara, la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași, transferată de la Spitalul Județean Piatra Neamț, din cauza unei hemoragii digestive superioare.

„A fost evaluată în urgență. S-a început transfuzia de sânge fiind vorba de o hemoragie importanta. Este internata în acest moment în ATI. Este conștientă. Comunica cu echipa medicala. S-au început manevrele diagnostice și terapeutice și sperăm ca evoluția sa fie una favorabilă. Doamna are și alte patologie. Are afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni endocrine care bineînțeles trebuie evaluate și tratate în continuare”, a declarat șefa UPU-SMURD, Diana Cimpoeșu.

„Acum este sedată, este sub ventilație invazivă, care necesită sedare și anestezie generală pentru confortul pacientului. Ce a fost important a fost stabilizarea hemodinamică, pentru că un șoc hemoragic dă o modificare extrem de importantă și este foarte important ca pacientul să beneficieze de tot ce înseamnă terapie, oxigen, sânge, intervenție endoscopică și toate se fac (…) în terapie intensivă”, a mai spus medicul ieșean.

Dr. Diana Cimpoeșu a precizat că nu s-a pus deocamdată problema unei intervenții chirurgicale în ceea ce o privește pe marea actriță.

„S-a făcut o intervenție endoscopică în cadrul secției de Gastroenterologie și Hepatologie”, potrivit medicului.

Medicii spun că, din primele date, reiese că hemoragia a survenit din cauza unor medicamente pe care Dragă Olteanu Matei le ia pentru problemele cardiace.

Draga Olteanu Matei a fost testată pentru SARS-CoV-2, dar nu sunt indicii că actrița ar suferi de COVID-19.

În prezent, Draga Olteanu Matei este internată în Clinica de gastroenterologie și hepatologie a Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași.

Draga Olteanu Matei are 87 de ani.

După pensionare s-a retras la Piatra Neamț, unde a înființat compania Teatrul Vostru.

 

Urări de sănătate și gânduri bune merg spre Draga Olteanu Matei și de la miile de oameni cărora le-a intrat în case și în suflete prin rolulile memorabile pe care le-a avut.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

AUR anunță că îl măsoară intern pe Dan Puric pentru alegerile prezidențiale

Casa memorială „Amza Pellea", deschisă publicului