Draga Olteanu Matei despre Stela Popescu: A răsărit ca o steluță, tot urcând a crescut, a plecat ca o cometă și ne-a lăsat cu gura căscată

24 noiembrie 2017, 22:11

„Ea a fost o lumină pentru noi toți și cred că a trecut în lumină. Și așa trebuie să rămână. Eu consider că Stela Popescu n-a murit, pentru că trăiește în fiecare dintre noi, și cât vom fi noi și cât va fi această țară, Stela Popescu va fi vie așa cum sunt vii și toți ceilalți colegi care au plecat”, spune actrița Draga Olteanu Matei.

„Trebuie să recunosc că am rămas fără respirație în momentul în care am aflat lucrul ăsta, că nu mi-a venit să cred. Pentru mine Stela a fost ca, pentru că o cunosc de când eram eleve, eram eleve la Brașov și ea era la Liceul teoretic și eu eram la Liceul comercial. Și se știa de atunci că este o bună recitatoare, că are talent foarte mult și a răsărit ca o steluță și a început să urce pe firmament și tot urcând a crescut și a plecat ca o cometă și ne-a lăsat cu gura căscată, că nu ne așteptam niciunii. Nimeni nu se aștepta ca Stela Popescu să plece dintre noi. Și ce să spun… Cuvintele n-au nicio valoare.

Auzeam de dimineață la postul dvs. de televiziune că spuneau despre faptul că oamenii care au fost în sală nu și-au dat seama. Și sunt convinsă că n-au realizat ce se întâmplă. Li s-a părut probabil un lucru așa mai ciudat, mai… Dar îmi aduc aminte că, la un spectacol de circ, la un clovn care făcea acrobație cu zburătorii la trapez, s-a desprins acolo de pe o bară și a căzut în arenă și oamenii râdeau și aplaudau crezând că el glumește. Și nu e exclus ca printre cei care erau în sală să fi gândit mulți că e o glumă, că e o farsă”, spune Draga Olteanu Matei.

„De data asta nu cred că am fost chiar atât de bună povestitoare, pentru că vă rog să mă credeți, sunt încă răvășită și trebuie să mai treacă puțină vreme”, continuă ea.

„E adevărat că Stela ar fi putut să scape. Au dreptate cei care spun că, dacă era un ochi mai treaz, mai… ar fi chemat salvarea, s-ar fi întâmplat… dar mai cred și că omul are o soartă. Mă gândesc așa, uite, cum stăm noi acum, oricăruia dintre noi i se poate întâmpla ceva, iar moartea nu te-ntreabă. Moartea vine și-și face datoria fără să clipească. N-avem de unde să știm”, mai spune Draga Olteanu Matei.

„Pe mormântul meu am scris acolo pe o carte de piatră ‘Și tot n-am înțeles de ce’ „.

Interviul integral, în secțiunea VIDEO

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite