Draga Olteanu Matei, 55 de ani dedicați scenei și filmului. Trupul neînsuflețit al actriței va fi depus la Cinematograful "Mon Amour" din Piatra Neamț

Îndrăgita actriţă Draga Olteanu Matei s-a stins din viață la vârsta de 87 de ani, la Spitalul din Iaşi. Veta din 'Nea Mărin Miliardar', Varvara din 'Toamna Bobocilor' sau 'Coana Chirița' purta pe umeri 55 de ani de carieră în teatru, film şi televiziune. De mulţi ani, Draga Olteanu Matei trăia în linişte la Piatra Neamț, acolo unde se retrăsese, departe de zbuciumul Bucureştiului. În memoria actriţei, TVR va difuza mai multe filme, piese de teatru sau emisiuni cu şi despre regretata artistă.

18 Noiembrie 2020, 20:32 (actualizat 18 Noiembrie 2020, 20:41) Știrile TVR |
Dragă Draga, drum lin în lumină!
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Draga le-a fost dragă generațiilor întregi de spectatori și telespectatori, pe care i-a încântat cu talentul ei. Draga Emilia Olteanu Matei a absolvit în 1956 Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică și până după Revoluție a jucat pe scena Teatrului Național din București. Apoi s-a retras la Piatra Neamț. Ultimul interviu l-a acordat în vară, colegei noastre Irina Păcurariu, pentru "Rețeaua de idoli". Și a fost difuzat în octombrie, înainte că Draga Olteanu Matei să împlinească 87 de ani.

Veselia a caracterizat-o întreaga viață. I-a fost scris să joace comedie, deși când i s-a spus asta prima dată a început să plângă.

După 55 de ani de carieră, numele său stă scris în distribuția a peste 50 de piese de teatru, 90 de filme și 100 de roluri în televiziune.

Cu regretatul Amza Pellea a fost Veta, iar el - Nea Mărin. Un cuplu pe micile ecrane care a descrețit frunțile oamenilor într-o epocă de încruntare, neajunsuri și amar.

Coana Chirița, Gaițele, Domnișoara Nastasia, Tartuffe sau Visul unei nopți de iarnă sunt piese în care, cu mult talent și naturalețe, a dat viață personajelor. În filme a jucat în Răscoala, Astă seară dansăm în familie, Toamna Bobocilor sau Buletin de București. Iar din show-urile de televiziune a fost nelipsită ani la rând.

De-a lungul carierei, a fost recompensată cu numeroase premii și distincții, inclusiv cu Ordinul Național "Steaua României" oferit de Administrația Prezidențială și ordinul Coroana României în grad de ofițer. Din octombrie 2011, Draga Olteanu Matei are o stea pe Aleea Celebrităților din Capitală.

În 2014 și-a pierdut soțul, reputatul medic Ion Matei. O grea încercare pentru actriță, care a rămas singură.

La Piatra Neamț, în ultimii ani a trăit Raiul. Acolo și-a găsit liniștea.

Joi, cei care au îndrăgit-o vor aşteapta cu sufletele îndurerate să-şi ia rămas bun. Sicriul cu trupul neînsufleţit al artistei va fi depus la Cinematograful "Mon Amour", din Piatra Neamț. Acolo vor putea veni toți cei cei care vor să îşi ia rămas bun de la marea actriţă.

Duminică, va fi oficiată o slujbă religioasă la Biserica "Sfântul Ioan Domnesc", iar înmormântarea va avea loc la Cimitirul "Eternitatea" din Piatra Neamț, unde Draga Olteanu Matei se va odihni alături de soțul ei.

Artista s-a stins din viață la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași. A suferit o hemoragie digestivă superioară și, deși medicii au făcut tot posibilul să o salveze, inima ei a încetat să mai bată.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 29°C 29°C
IASI 28°C 22°C
CLUJ 25°C 21°C
CONSTANTA 26°C 27°C
CRAIOVA 28°C 27°C
BRASOV 25°C 22°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI