Dr. Mihai Craiu trece în revistă ce știm despre noua hepatită: copiii nu au fost vaccinați anti-COVID, iar boala poate fi produsă și de toxine

Dr. Mihai Craiu
Dr. Mihai Craiu
28 aprilie 2022, 20:55

„Dacă tot nu știm sigur cine produce hepatita severă care afectează copiii mici, inclusiv în România, este necesar să trecem în revistă ce se știe sigur.

1. Știm că niciunul din copiii britanici afectați nu a făcut vaccin impotriva COVID-19.

2. Știm că afectează în special copiii mici, cu maximum de frecvență până la vârsta de 5 ani.

3. Știm că diagnosticul de hepatită acută severă se poate pune ușor, utilizând definiția de caz (vârstă sub 10 ani, hepatită acută cu transaminaze TGO/TGP la valori înalte, peste 500UI/L și analize care exclud infecția cu virusuri hepatitice A-E).4. Știm că hepatita acută severă, cu evoluție rapidă, poate fi produsă de infecții sau prin expunere la substanțe toxice. Până acum „vinovatul de serviciu” pare a fi un virus…5. Până la acest moment cel mai frecvent identificat virus, la acești copii cu hepatită de cauză necunoscută este adenovirusul 41.

6. Între toxinele care ar putea intra în discuție (pentru că este rezonabil să ne gândim și la o cauză non-infecțioasă deoarece nu pare a fi o maladie extrem de contagioasă și pentru că majoritatea acestor copii nu au prezentat febră) se află și aflatoxina B1 (AFB1). Aceasta poate contamina o mulțime de produse alimentare care ar putea intra în dieta copiilor, cum ar fi nucile, arahidele,fructele uscate, cerealele sau chiar uleiul alimentar”, atrage atenția medicul Mihai Craiu, în mesajul postat pe pagina de Facebook „Spitalul Virtual pentru Copii”.

Dr. Craiu îi îndeamnă pe oameni să nu facă speculații, să se informeze și să aibă răbdare, iar copiii să se spele pe mâini și să petreacă timp în aer curat. Postarea integrală, mai  jos.

CITIȚI ȘI: VIDEO Încă doi copii, de opt luni și zece ani, suspectați că au hepatită severă de cauză necunoscută. Fetița de cinci ani, evaluată pentru un transplant


Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite