Dr. Andrei Baciu: Redeschiderea spitalelor pentru pacienții non-COVID se va face treptat. Ne mișcăm simetric cu evoluția epidemiologică. Nu s-a încheiat pandemia, trebuie păstrate locuri COVID

20 mai 2021, 20:39

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu spune că redeschiderea spitalelor se va face treptat, simetric cu evoluția epidemiologică, deoarece trebuie încă păstrate locuri pentru pacienți COVID, având în vedere că, deși numărul infectărilor este în scădere, pandemia nu s-a încheiat.

Baciu spune că, din cele 370 de spitale publice din România, unele au mai multe clădiri  și e mai ușor să faci circuite separate. O clădire o ții pentru pacienții COVID, alta pentru cei non-COVID, explică secretarul de stat.

Dr. Virgil Musta, şeful secţiei de boli infecţioase de la Spitalul „Victor Babeş”, spune că în spitalul din Timișoara numărul de pacienți COVID a scăzut simțitor și nu mai este presiune pe spital, ceea ce a permis ca secția de Pneumologie să fie scoasă de sub codul roșu de secție COVID și să lucreze pentru pacienți non-COVID, în timp ce secția de boli infecțioase rămâne jumătate pentru pacienți COVID, jumătate pentru pacienți non-COVID.

Medicul arată că în spital au început să vină pacienți care au ezitat până acum să vină, și-au neglijat boala sau nu au fost urgențe medicale.

Unitățile medicale transformate în spitale suport Covid au început să revină  la specializările de dinainte de pandemie, dar acest lucru se  întâmplă deocamdată doar la București, Iași și Timișoara.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite