Dr. Tincu: Tulpina britanică a SARS CoV 2 contaminează până la 8-10 persoane din jurul unui pacient confirmat. Toți suntem epuizați de măsurile sanitare, dar compensează lipsa noastră de responsabilitate

Tulpina britanică a virusului SARS CoV 2 reușește să contamineze până la 8-10 persoane din jurul unui pacient contaminat, spre deosebire de varianta precedentă care contamina 3-4 contacți ai pacientului, a explicat la TVR 1, dr. Radu Țincu. Medicul a subliniat că măsurile sanitare trebuie respectate cu mai mare strictețe și că, deși toții suntem epuizați de aceste măsuri sanitare, ele compensează lipsa noastră de responsabilitate.

08 Martie 2021, 13:53 (actualizat 08 Martie 2021, 16:02) |
Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca din Capitală
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

”Varianta britanică reușește să contamineze până la 8-10 persoane din jurul unui pacient confirmat”

Dacă discutăm de transmisibilitate, transmisibilitatea înseamnă că, dacă la variantele precedente o persoană bolnavă putea contamina 3-4 persoane din jurul ei, această variantă britanică reușește să contamineze până la 8-10 persoane din jurul unui pacient confirmat (...) Măsurile sanitare rămân aceleași, dar trebuie respectate cu mai mare strictețe. Distanțarea de doi metri (...), purtarea măști trebuie respectate, a subliniat dr. Radu Țincu, medic ATI la Spitalul Floreasca București.

Referindu-se la posibile noi restricții, pe fondul creșterii numărului de îmbolnăviri de COVID-19, medicul spune că toții suntem epuizați de aceste măsuri sanitare (...), dar compensează lipsa noastră de responsabilitate.

”Cu cât vom avea mai multe persoane tinere care sunt confirmate cu Covid-19, va exista și un procent care va dezvolta forme severe”

Dr Radu Țincu este de părere că, pe măsură ce vom avea mai multe persoane tinere confirmate cu Covid-19, va exista și un procent mai mare de tineri care vor dezvolta forme severe de boală.

Multe din persoanele vulnerabile au fost imunizate, vorbim de acele persoane aflate în grupele vulnerabile, care au primit vaccinul, multe dintre ele sunt deja cu imunitate, altele au înțeles riscul de a dezvolta o formă severă de Covid -19 și atunci se protejează. Iată că rămâne populația activă, populația tânără, care nu este nici imunizată și care respectă mai puțin măsurile sanitare pentru că merge pe ideea faptului că din punct de vedere statistic, nu există riscul să dezvolte o formă severă. Dar cu cât vom avea mai multe persoane tinere care sunt confirmate cu Covid-19, va exista și un procent care va dezvolta forme severe de boală.

Zonele care nu testează fac o imprudență  foarte mare

Medicul a mai atras atenția că zonele care nu testează fac o imprudență foarte mare, deoarece pandemia poate evolua fără control iar capacitatea sistemului public de sănătate va fi depășită.

Există o testare diferențiată. Sunt localități unde se testează foarte mult, cum sunt Timișoara și București, și sunt alte zone unde testările sunt de-a dreptul hilare. 20-30 de testări pe zi într-o zonă destul de largă nu o să ofere niciodată o imagine corectă și completă a evoluției  pandemiei. De aceea este această discrepanță. Acele zone care nu testează fac o imprudență foarte mare, pentru că pandemia evoluează în mod natural fără niciun fel de restricții, fără niciun fel de control, iar acele zone se vor trezi cu o creștere exponențială a numărului de cazuri care pur și simplu va depăși capacitatea sistemului  de sănătate publică, a declarat la TVR, dr. Radu Țincu, medic ATI la Spitalul Floreasca București.

 

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 12°C 14°C
IASI 15°C 15°C
CLUJ 12°C 13°C
CONSTANTA 12°C 13°C
CRAIOVA 12°C 16°C
BRASOV 12°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI