Dr. Streinu Cercel: Dacă până pe 15 datele actuale nu scad, și nu prea mai are când să se întâmple acest lucru, foarte probabil va trebui rediscutată problematica relaxării

4 mai 2020, 12:04

„După cum am văzut cu toții, peste weekend a apărut o recrudescență a procesului infecțios – peste 390 de cazuri înregistrate, ceea ce ne plasează încă pe o pantă ascendentă”, a subliniat managerul Institutului „Matei Balș”, dr. Adrian Streinu Cercel.

„Din păcate, ați văzut (…) cazul în care o persoană s-a dus într-o localitate și a infectat alte zeci de persoane, ca atare ne așteptăm să avem în continuare cazuri de noi infecții și, din păcate, și de decese”, a adăugat el, referindu-se la situația de la Buzău.

„Dacă până pe 15 ale lunii aceste date și aceste tendințe nu se modifică radical, în sensul scăderii lor, și nu prea mai are când să se întâmple acest lucru, atunci foarte probabil că va trebui rediscutată în totalitate problematica relaxării”, a avertizat medicul.

Certă este că și după această dată populația va trebui să respecte măsurile de igienă.

„Dacă vor începe serviciul, se vor duce la serviciu, se vor întoarce acasă și vor trebui să stea în continuare în casă, după părerea mea. Evident, spălatul pe mâini și spălatul pe față reprezintă elementele importante în depășirea acestei etape, pentru că, așa cum s-a tot spus, acest virus se găsește în aerosoli care plutesc pur și simplu în aer ore bune și, dacă nu ne spălăm pe mâini și respectiv pe față, evident că putem să luăm. Purtatul măștii va trebui să devină obligatoriu indiferent de situație, iar masca trebuie purtată să acopere atât nasul, cât și gura”, a subliniat Streinu Cercel.

Intervenția integrală, în secțiunea VIDEO

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite