Dr. Mihai Craiu, la TVR Info: Nu este cazul să testam toți copiii, odată cu începerea școlii. Ar trebui testați doar cei simptomatici

23 august 2022, 11:41

Părinții ar trebui să vadă lucrurile cu optimism și să se bucure că vor începe copiii activitățile în format fizic, pentru că din postura de medic și părinte, impactul învățământului în diverse formate online, face rău și sufletului și corpului, cred că trebuie să privim cu optimism, a spus la TVR Info, medicul pediatru Mihai Craiu.

Recomandările internaționale ale experților sunt unele construite în strategia să trăim cu Sars Cov 2, de aceea cred ca primul lucru pe care trebuie să îl facă un părinte este să evalueze starea de sănătate a copilului său, știindu-l cum este el. Ar trebui testați copiii care tușesc, au febra, dureri în gât. Nu trebuie să transformăm într-un exces de emoții și paranoia orice fel de prezumat de infectare cu Sars Cov 2, mai ales la un copil școlar anterior sănătos. Cred că în acest moment în condițiile epidemiologice actuale de scădere nu este cazul să testam toți copiii, nediscriminat cu o periodicitate oarecare, ar trebui testați copiii simptomatici, este de părere medicul pediatru.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite