Dr. Alexandru Rafila: Creșterea numărului de cazuri de coronavirus ar putea fi mai redusă dacă toată lumea ar continua să respecte foarte riguros măsurile de protecție individuală

15 iunie 2020, 11:22

Potrivit medicului Alexandru Rafila, creșterea era de așteptat, în condițiile intensificării activităților sociale și economice.

„Cred însă că ar fi putut să fie mai redusă dacă toată lumea ar continua să respecte foarte riguros măsurile de protecție individuală, pentru că, până la urmă, (…) cifrele care rezultă în urma transmiterii sunt rezultatul unei relaxări, dacă vreți, în comportamentul nostru. (…) Sunt multe persoane care consideră că aceste măsuri de protecție nu mai trebuie aplicate odată cu relaxarea măsurilor generale, or lucrurile stau exact invers. Pe măsură ce relaxăm, în sensul repornirii diverselor tipuri de activități sociale, economice, de educație, trebuie să avem grijă ca cele 3 recomandări – utilizarea măștii în spații publice închise și în mijloace de transport, igiena individuală și distanțarea fizică la minim 1,5 m să rămână în vigoare și să avem grijă ca să fie respectate atât de noi, cât și de cei care sunt în jurul nostru”, a arătat medicul.

„Sper ca trendul acesta ascendent să se limiteze la un moment dat la un număr de cazuri care să nu depășească în medie această valoare de 300, încât să putem să continuăm toate activitățile odată începute”, a subliniat Rafila.

„Dacă vom reuși să convingem pe toată lumea să facă în așa fel încât să aibă grijă de propria persoană, să spun așa, atunci n-o să intrăm în speculații legate de eventualitatea reintroducerii unor măsuri restrictive”, a mai precizat specialistul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite