Două zile de ninsori și viscol au lăsat vestul țării sub nămeți. Starea drumurilor

17 decembrie 2018, 09:44

 

Sute de mii de oameni din 200 de localități au rămas fără energie electrică, din cauza copacilor care au căzut peste firele de înaltă tensiune. Situația este critică în județele Timiș, Arad, Caraș Severin și Hunedoara, unde vor fi trimise ajutoare de urgență. Cele două zile de ninsori și viscol au lăsat vestul țării sub nămeți.

Căderile masive de zăpadă din județul Timiș au lăsat în bezna zeci de localități, printre care și orașul Făget. De sâmbătă, casele, magazinele și Spitalul Orășenesc au rămas fără energie electrică. Pentru a nu lăsa pacienții în frig i pentru a continua activitatea, spitalul a funcționat cu un generator, însă o secție din altă parte a orașului a rămas în beznă.

Pompierii timișeni au primit patru generatoare de mare putere de la Inspectoratele Județene pentru Situații de Urgență din județele învecinate.

La Timișoara, primăria a scos în strada chiar și deținuți pentru a deszăpezi orașul, dar tot nu a fost suficient. Oamenii sunt nemulțumiți. De sâmbătă, Făgetul nu are curent electric, iar Spitalul Orășenesc funcționează cu generatorul propriu.

Datorită generatoarelor, pacienții au putut beneficia de ceea ce nu aveau nici acasă- curent și căldură.

ISU Timiș a primit patru generatoare de mare putere de la colegii din Arad, Alba, Bihor și Hunedoara.

Celelalte generatoare au fost amplasate la benzinărie, de la care se alimentează cu combustibil generatorul spitalului, la stația de pompieri și în centrul orașului.

Situația drumurilor

Traficul rutier a fost reluat pe DN 7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu, la kilometrul 239+400 metri, la limita județelor Vâlcea și Sibiu, după ce autocamioanelor care ocupau partea carosabilă au fost îndepărtate. Autocamioanele nu au mai putut înainta pe drumul acoperit de zăpadă pentru că nu erau echipate corespunzător

Pe Valea Oltului se circulă în condiţii de iarnă, fiind semnalate frecvente căderi de crengi sau copaci, ceea ce impun restricţionarea temporară a circulaţiei pe câte un sens, pentru scurte perioade.

Circulaţia rutieră pe DN 67C Novaci – Rânca este închisă pe tronsonul kilometric 16 – 34+800 de metri, în judeţul Gorj.

Pe DN 66 Târgu Jiu – Petroşani, între Bumbeşti-Jiu (jud. Gorj) şi Petroşani (jud. Hunedoara) este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată  mai mare de 7,5 tone.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Weekend cu ninsori și vânt în cea mai mare parte a țării