Două trenuri s-au ciocnit la Barcelona. MAE: Până acum nu sunt cetăţeni români care să fi solicitat asistenţă în urma accidentului

7 decembrie 2022, 13:21

ACTUALIZARE Ministerul Afacerilor Externe precizează că până la acest moment la nivelul Consulatului General al României la Barcelona nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea unor cetăţeni români, după ce MAE s-a autosesizat, în baza informaţiilor apărute public, cu privire la un accident feroviar produs în dimineaţa zilei de 7 decembrie 2022, în staţia Moncada y Reixac din Catalunia, soldat cu rănirea a 75 de persoane.

Potrivit unui comunicat al MAE, reprezentanţii consulatului general au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile spaniole, pentru a obţine informaţii oficiale cu privire la cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor afectate.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223; +34 934 340 220, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de urgenţă al consulatului: +34 661 547 853.

____________________

Un tren de navetiști a intrat în plin într-o garnitură care se pregătea să oprească în stație. Zeci de ambulanțe și echipaje de pompieri au ajuns imediat pentru a evacua răniții.

Accidentul s-a produs în apropierea Gării Montcada y Reixac. 14 victime au fost transportate la spital cu diferite traumatisme. Restul pasagerilor au suferit răni ușoare.

Oamenii povestesc că impactul a fost atât de puternic încât i-a ridicat de pe scaune și au venit unii peste alții.

Deodată, totul s-a întunecat. Trenul a lovit ceva, nu știm ce. Erau pasageri în picioare care au căzut peste noi, eu am căzut peste cel de lângă mine.

Erau persoane care sângerau pentru că s-au lovit,s-au tăiat, aveau fracturi.

Deocamdată nu se știe cauza impactului, însă este cel de-al treilea accident de acest fel produs în Catalonia de la începutul anului. În luna mai o persoană a murit și alte 86 au fost rănite după ciocnirea unui tren de călători cu unul de marfă.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă