Sondaj: Două treimi dintre refugiaţii ucraineni sosiţi în Germania doresc să rămână acolo

Sprijin pentru Ucraina în Germania
Sprijin pentru Ucraina în Germania
15 decembrie 2022, 17:58

Dintre ucrainenii intervievaţi în sondajul efectuat de Centrul de cercetări al departamentului federal pentru Imigraţie şi Refugiaţi (BAMF), 25% au spus că se gândesc să rămână pentru totdeauna în Germania, 13% iau în calcul să stea în această ţară mulţi ani de acum înainte, iar 27% doresc de asemenea să rămână acolo, dar încă nu sunt hotărâţi pentru cât timp.

În schimb, circa 34% dintre ucrainenii chestionaţi au spus că intenţionează să revină în ţara lor după ce se va termina războiul declanşat de Rusia în februarie, iar 2% afirmă că doresc să se întoarcă în Ucraina chiar de anul viitor.

La sondaj au participat circa 11.000 de ucraineni care s-au refugiat în Germania de când a început în februarie invazia rusă.

Dintre familiile cu copii, circa 90% afirmă că cel puţin unul dintre copiii lor minori a fost şcolarizat în acest timp în Germania.

Circa 24% dintre bărbaţii refugiaţi ucraineni în Germania şi-au găsit loc de muncă sau participă la un program de formare profesională, procent care scade la 16% în cazul femeilor.

Numărul refugiaţilor ucraineni sosiţi în Germania începând din luna februarie depăşeşte un milion, fiind superior celui al migranţilor din Africa, Asia şi Orientul Mijlociu veniţi în această ţară în valul migrator din 2015.

Spre deosebire de aceştia din urmă, ucrainenii nu sunt obligaţi să se înregistreze ca refugiaţi sau solicitanţi de azil şi beneficiază în Germania de acces aproape automat la prestaţiile sociale şi medicale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite