Două spitale pentru copii oferă gratuit cazare părinţilor. La altele, adulţii stau cu micuţii lor în pat sau dorm pe scaune

5 ianuarie 2017, 20:22

Ana este mama unui băieţel de 10 ani, diagnosticat cu cancer osos. Copilul luptă cu boala de un an şi face chimioterapie la spitalul din Timişoara. De nevoie, cei doi s-au mutat de acasă, din Arad. În timp ce băiatul e internat, mama lui locuieşte într-o casă pentru părinţi, construită lângă spital.

În ultimii 8 ani, peste şase mii de părinţi veniţi din alte judeţe au primit gratis casă şi masă şi au avut astfel şansa de a rămâne aproape de copiii lor bolnavi.

Cheltuielile lunare ajung la 2000 de euro. Casa e aproape plină tot timpul, de aceea este nevoie de construirea unui nou etaj.

Şi alte spitale din ţară ar avea nevoie de astfel de case.

La Spitalul de Copii Sfânta Maria sunt internaţi, zilnic, copii din toată regiunea Moldovei. Au nevoie, adesea, de multe zile de spitalizare. Părinţii stau cu ei în pat sau dorm pe scaune, în salon. O casă aproape de spitalul unde copiii lor fac tratamente lungi şi grele ar fi o binecuvântare.

Doar Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală mai dispune de facilităţi de cazare pentru părinţi. În casa din curtea unităţii medicale pot sta 32 de persoane. Au acces la sala de mese, bucătărie şi spălătorie. A costat 600.000 de euro, bani strânşi din donaţii cu ajutorul fundaţiei Ronald McDonald Kinderfonds din Olanda. Cheltuielile de funcţionare le acoperă spitalul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă