Două spitale COVID din București au stat o zi fără apă caldă și căldură. Avaria a fost remediată

5 decembrie 2020, 11:40

Compania Primăriei Termoenergetica București a precizat că a finalizat lucrările de remediere a avariei la rețeaua din zona Ștefan cel Mare din Sectorul 2 al Capitalei.

Termoenergetica a mai adăugat că spitalele au fost avertizate cu privire la avarie.

În tot acest timp, pentru căldură, Spitalul Colentina a folosit aparatele de aer condiționat.

Dar cea mai mare problemă a fost la Institutul Matei Balș, unde bolnavii au primit pături suplimentare pentru a se încălzi.

În saloane, temperaturile au scăzut sub cele normale.

Dr. Cătălin Apostolescu, purtător de cuvânt al Institutului „Matei Balș”: „Și personalul, și bolnavii a trebuit să stăm în frig. Am încercat pentru bolnavi să le dăm pilote să se acopere, în așa fel încât să poată să treacă cât mai ușor peste momentele acestea neplăcute. Din fericire, saloanele erau încălzite până acum și, în afară de disconfort, nu putem spune că viața le-a fost pusă în pericol. Nu avem centrală proprie. Suntem alimentați cu agent termic furnizat de către RADET. O centrală termică, în condițiile în care spitalul se află în oraș și este branșat la rețeaua de termoficare a orașului, nu s-ar justifica din punct de vedere financiar„.

Remus Mihalcea, manager Spitalul Colentina: „Am pregătit personalul, am înștiințat pacienții că pot utiliza aparatele de aer condiționat și pe modul ‘căldură’. Avem asigurată sursa de căldură. În absolut toate saloanele există aparate de aer condiționat, bineînțeles. Am rugat medicii de gardă să intre în ‘zona roșie’ și să ajute pe cei ce nu se descurcă în utilizarea aparatelor„.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă